Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Κοινωνικά Παντοπωλεία Αθήνα

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Νέας Ιωνίας
koinoniko-pantopoleio-neas-ionias-Το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Νέας Ιωνίας πρόκειτε να εξυπηρετήσει αρκετές ευπαθείς οικογένειες. Οι δικαιούχοι επιλέγονται με κοινωνικά, οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια κατόπιν έρευνας της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου και εγκρίνονται στη συνέχεια από την Οικονομική Επιτροπή.Σε πρώτο πλάνο θα παρέχονται τα βασικά είδη τροφίμων όπως γάλα, ζυμαρικά, όσπρια, καφές, λάδι κτλ.
Το ωράριο λειτουργίας του παντοπωλείου είναι :
Πρωί . Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 πμ -2.00 μμ
Απόγευμα . Τέταρτη και Πέμπτη 7.00 μμ -9.30 μμ.
Για κάθε πληροφορία , τόσο για την ένταξη στο πρόγραμμα δικαιούχων , όσο και για την δωρεάν προσφορά ειδών προς το παντοπωλείο , μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου. Τηλ. 2102793916 – 2102777198 – 2102793785.
Οδός: 28ης Οκτωβρίου 3
Τηλ: 15909 (ωράριο γραφείου)
 imgGoogleMapIcon


Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Παλλήνης
koinoniko-pantopoleio-dimou-palinisΤο Κοινωνικό Παντοπωλείο προσφέρει στους δικαιούχους είδη πρώτης ανάγκης , κυρίως τρόφιμα και μη ευπαθή προϊόντα σε ειδικές κατηγορίες δικαιούχων.
Ειδικότερα στα παραπάνω περιλαμβάνονται τρόφιμα όπως γάλα εβαπορέ, ρύζι, ζυμαρικά, αλεύρι, όσπρια, λάδι, ζάχαρη, καφές, παιδικές κρέμες, παξιμάδια, φρυγανιές, μπισκότα, βασικά είδη καθαριότητας όπως χαρτικά, απορρυπαντικά, σαπούνια, σαμπουάν, χλωρίνη, σφουγγάρια, σκούπες καθώς και βασικά είδη περιποίησης όπως πάνες, μωρομάντηλα.
Το κοινωνικό παντοπωλείο μπορεί να διαθέτει δωρεάν προϊόντα μεταχειρισμένα , τα οποία έχουν ελεχθεί και βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Τα μεταχειρισμένα είδη μπορούν να περιλαμβάνουν είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακής χρήσης, βιβλία, ηλεκτρικές συσκευές τα όποια θα προέρχονται από δωρεές συμπολιτών.
Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης Tηλ. 210-6604659

 Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Μαρκόπουλο
koinoniko-pantopoleio-markopouloΤο Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα εξασφαλίζει τα απολύτως απαραίτητα είδη διατροφής και ρουχισμού, καθώς και κάποια παιχνίδια για μικρά παιδιά, σε οικογένειες που αποδεδειγμένα χρήζουν υλικής βοήθειας και στήριξης.
Οδός: Χρ. Μεθενίτη 7,  δίπλα στο δημαρχείο
Τηλ. 2299020173/ 20174


 Το σούπερ μάρκετ της αλληλεγγύης στην Λ.Συγγρού
Ενας κοινωνικός πολυχώρος στη Συγγρού προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και σχολικά σε συμβολικές τιμές. Δωρεάν διανομές σε απόρους και ηλικιωμένους.
Μια φωλιά αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τη στήριξη ανέργων, απόρων, ηλικιωμένων και γενικά προσώπων που πιέζονται από την κρίση δημιούργησε η ομάδα εθελοντών "Παιδί και Οικογένεια".

Η "ΦΩΛΙΑ" απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες και φιλοδοξεί, κατά τη νόμιμη εκπρόσωπο του φορέα Ρουμπίνη Τερζάκη, να αποτελέσει ένα όπλο για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. "Σας βοηθάμε να βοηθήσετε" είναι το μήνυμα που στέλνουν οι εθελοντές της ομάδας.
Σε ισόγειο χώρο της οδού Δράκου 28, κοντά στη στάση μετρό Συγγρού - Φιξ, μέσα σε 80 τ.μ. έχει φωλιάσει το ενδιαφέρον των εθελοντών που συγκεντρώνουν προϊόντα επώνυμα και εξαιρετικής ποιότητας. Παράλληλα πραγματοποιούνται δωρεάν διανομές σε 4.500 ανέργους, απόρους με παιδιά και ηλικιωμένους, στους οποίους διανέμονται είδη πρώτης ανάγκης και μάλιστα στα σπίτια τους.

Εργαστήρια: Η "Παιδική Φωλιά" εκτός από είδη προσφέρει πρωτότυπα εργαστήρια και βοήθεια στη μελέτη σε παιδιά, χάρη στους εθελοντές εκπαιδευτικούς. "Είναι σημαντικό να μπορείς να αφήσεις τα παιδιά σου σε έμπιστους ανθρώπους, ειδικά όταν δεν υπάρχουν παππούδες, έστω για δύο ώρες, προκειμένου να καλύψεις τις υποχρεώσεις σου. Στα εργαστήρια απασχολούνται δημιουργικά και ενισχύονται στα μαθήματα που έχουν ανάγκη. Οσο για τους εθελοντές, υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για γιατρούς και εκπαιδευτικούς" λέει η κυρία Τερζάκη και καλεί όσους ενδιαφέρονται να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα τους, www.kidsfestival.gr.
Η ετήσια συνδρομή ανά οικογένεια είναι 25 ευρώ, ενώ με την εγγραφή μέλους δίνονται σχολικά είδη αξίας 120€ ή τρία ρούχα επιλογής του εγγραφόμενου μέλους από τον χώρο ρουχισμού της οργάνωσης, αντίστοιχης αξίας. Δικαιολογητικά απαιτούνται μόνο για τις δωρεάν διανομές ειδών, ενώ για την πρόσβαση στη "ΦΩΛΙΑ" αρκούν η ετήσια συνδρομή και η ταυτότητα του εν δυνάμει συνδρομητή.
Δράκου 26-28
11741, Φιλοπάππου, Αθήνα
2ο γραφείο: Διδότου 26, Κολωνάκι, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210.9245545, 9245518
imgGoogleMapIcon

 Δωρεάν Παροχής Τροφίμων, Ρούχων και Οικιακού Εξοπλισμού στο Δήμο Πεντέλης
«ΕΣΤΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΡΟΥΧΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ» dorean-paroxi-trofima-rouxa
Τα κοινωνικά κριτήρια των δικαιούχων για την έκδοση Κάρτας της Εστίας, είναι τα παρακάτω:
Ετήσιο καθαρό εισόδημα έως 6.000 ευρώ κατ΄ άτομο, το οποίο διαμορφώνεται ως ακολούθως, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας του:
Οικογενειακή Κατάσταση: Πολύτεκνοι μονογονεϊκές οικογένειες κ.λ.π.
Περιουσιακή κατάσταση, αναπηρία ή ύπαρξη προβλημάτων υγείας, συνθήκες στέγασης, ανεργία, ηλικιωμένα άτομα χωρίς συγγενείς πρώτου βαθμού, με σύνταξη υπερηλίκων ανασφάλιστων ΟΓΑ
Παροχές
Πρόσβαση στις υπηρεσίες της «Εστίας Δωρεάν Παροχής Τροφίμων-Ρούχων & Οικιακού Εξοπλισμού», με σκοπό την κάλυψη βασικών αναγκών σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τις διαθέσιμες ποσότητες για τα είδη που υπάρχουν.
Δικαιούχοι:  Α. Άνεργοι, Β. Μονογονεϊκές οικογένειες, Γ. Τρίτεκνοι, Δ. Πολύτεκνοι, Ε. ΑΜΕΑ
Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου & Σκρα
Πληροφορίες: 2108040580, 2132140555,6944659857,6932222072
imgGoogleMapIcon


 Κοινωφελές Παντοπωλείο Δήμου Ηλιούπολης
Το Παντοπωλείο προσφέρει:koinofeles-pantopoleio-ilioupolis
  •     δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (ρούχα ή άλλα είδη οικιακής χρήσης) σε άπορα άτομα που στερούνται των  βασικών ειδών διαβίωσης (ηλικιωμένοι, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι, ΑμεΑ)
  •     τα προϊόντα του με μεγάλη έκπτωση σε όλες τις κατηγορίες με χαμηλά εισοδήματα
  •     τα προϊόντα του σε τιμές super market για τους κατοίκους μεγαλύτερων εισοδημάτων , που με αυτόν τον τρόπο στηρίζουν την λειτουργία του, δεδομένου ότι τα έσοδα από την πώληση των προϊόντων διατίθενται αποκλειστικά για την αγορά νέων ειδών που παρέχονται δωρεάν στους δικαιούχους
Τηλ. 210 2380208, 6936 784725
imgGoogleMapIcon

 Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πετρούπολης 
koinoniko-pantopoleio-thessaloniki
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πετρούπολης Λεωφόρος Πετρουπόλεως 168,
τηλ. 2105063660
imgGoogleMapIcon

 Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηρακλείου Αττικής
koinoniko-pantopoleio-thessaloniki
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηρακλείου Αττικής Στέλιου Καραγιώργη 2 (Μέγαρο Δημαρχείου -1), υπευθ. κα Τζικάκη -κος Ζηγούλης,
τηλ. 2132000221-6974875786
 imgGoogleMapIcon

 Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αμαρουσίου 
koinoniko-pantopoleio-thessalonikiΚοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αμαρουσίου Αττικής Παλαιολόγου 9 Μαρούσι, υπεύθ. κα Γιαννακοπούλου,
τηλ. 2132038345
imgGoogleMapIcon

 Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγ. Αναργύρων 
koinoniko-pantopoleio-thessaloniki
Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγ. Αναργύρων Αττικής Χίου και Καλύμνου, Άγιοι Ανάργυροι, υπεύθ. κα. Ανδριαννοπούλου Παναγιώτα,
τηλ. 6936 784725
 imgGoogleMapIcon

Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αθήνας - Πειραιά
koinoniko-pantopoleioΤο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αθήνας βρίσκεται στην οδό Σοφοκλέους 66 και λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και ΠέμπτηΤο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Πειραιά είναι στην οδό Φίλωνος 31 και είναι ανοικτό κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ και τα δύο καταστήματα απασχολούν εξειδικευμένους εργαζόμενους του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος.Σκοπός του προγράμματος είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών για χρονικό διάστημα από έξι μήνες έως ένα χρόνο, ώστε, σε συνδυασμό με ένα συνολικό πρόγραμμα που καταρτίζεται για κάθε οικογένεια, να είναι σε θέση σύντομα να στηρίζονται αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις.
Σκοπός του προγράμματος είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών για χρονικό διάστημα από έξι μήνες έως ένα χρόνο, ώστε, σε συνδυασμό με ένα συνολικό πρόγραμμα που καταρτίζεται για κάθε οικογένεια, να είναι σε θέση σύντομα να στηρίζονται αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις.
Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία παρέχουν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ. δωρεάν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η λειτουργία τους βασίζεται στο πρότυπο των αντίστοιχων Κοινωνικών Παντοπωλείων για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Carrefour στη Γαλλία και στο Βέλγιο. Τα προϊόντα προέρχονται κυρίως από τα καταστήματα του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος, σε συνεργασία με τους προμηθευτές. Τα διατιθέμενα προϊόντα είναι άριστης ποιότητας και τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπει η νομοθεσία.
 imgGoogleMapIconΣοφοκλέους 66   imgGoogleMapIconΦίλωνος 31

Κοινωνικά Παντοπωλεία στην Αθήνα - Αττική
Πηγή:[antallaktiki.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου