Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Κοινωνικό Φροντιστήριο απο τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης


Δωρεάν μαθήματα ... κόντρα στην κρίση

Το "Κοινωνικό Φροντιστήριο" εγκαινιάζει η Περιφέρεια Κρήτης για τις οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα μαθημάτων - Δύο κτίρια παραχωρεί ο δήμος Ηρακλείου

Μία νέα κοινωνική δράση, στοχευμένη στους μαθητές, εγκαινιάζει η Περιφέρεια Κρήτης, σε μία προσπάθεια να ανακουφίσει τα νοικοκυριά που αδυνατούν να "καλύψουν" το κόστος εκμάθησης ξένων γλωσσών αλλά και φροντιστηριακών μαθημάτων α' και β'βάθμιας εκπαίδευσης.


Η νέα δράση που θα ξεκινήσει, σε πρώτη φάση, από την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και θα επεκταθεί μέσω του κοινωνικού φορέα - διαβαθμικού συνδέσμου, σε ολόκληρη την περιφέρεια Κρήτης, ονομάζεται "Κοινωνικό Φροντιστήριο" και αποβλέπει στη στήριξη και την ενδυνάμωση των οικονομικά αδύνατων μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην προσπάθεια αυτή κλήθηκαν να συνδράμουν οι φορείς α' και β' βάθμιας εκπαίδευσης, οι Σύλλογοι Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, οι Σύλλογοι Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Π.Ε.Ηρακλείου, η Μαθηματική Εταιρεία, η τοπική συνδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, η Ένωση Φιλολόγων Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης "Πλάτων - Αφροδίτη Δερμιτζάκη" και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ηρακλείου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και με θέρμη.

Μάλιστα δήλωσαν πρόθυμοι να υλοποιήσουν μέρος του "Κοινωνικού Φροντιστηρίου" στους επαγγελματικούς τους χώρους, διαθέτοντας 80 θέσεις για την εκμάθηση ξένων γλωσσών και σε ότι αφορά τη μέση εκπαίδευση, το σύνολο των αιτήσεων που θα υποβληθούν.

Παράλληλα ο δήμος Ηρακλείου διαθέτει δύο κτιριακά συγκροτήματα, ανατολικά και δυτικά του δήμου, για τη στέγαση του "Κοινωνικού Φροντιστηρίου".

Μεταξύ των κριτηρίων για την ένταξη στο "Κοινωνικό ΦροντιστήριΟ" είναι η εντοπιότητα, το εισόδημα, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών και τυχόν προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου