Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στη Μονή Λαζαριστών

Η «Ανοιχτή Σκηνή» επιστρέφει στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών για ένα τετραήμερο γεμάτο µουσική. Κύριος στόχος της είναι να φέρει σε επαφή το κοινό της Θεσσαλονίκης με αξιόλογα σχήματα και μεμονωμένους καλλιτέχνες της πόλης χαρίζοντας μοναδικές συναυλιακές στιγμές – αφιερωμένες στην αγγλόφωνη και ελληνόφωνη ροκ σκηνή, το έντεχνο τραγούδι, καθώς και την ελληνική μουσική παράδοση.

Η Ανοιχτή Σκηνή αποτελεί μία ενότητα του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών με ελεύθερη είσοδο. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9:00μμ. Το αναλυτικό πρόγραμμα της «Ανοιχτής Σκηνής» έχει ως εξής.


Δευτέρα 23 Ιουλίου, Συναυλία με τον Γιάννη Κυρατσό και τα Φρούτα του Δάσους

Γιάννης Κυρατσός
Ο Γιάννης Κυρατσός μετά την ανάδειξη του στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 2008, κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Ο κόσμος είναι μικρός» σε δικούς του στίχους και μουσική. Φέτος κυκλοφορεί τη δεύτερη του δουλειά με τίτλο «Κλείνω τα μάτια να δω», σε παραγωγή του Dani Joss - ενός από τους πιο πρωτοπόρους παραγωγούς στην Ελλάδα. Ονειροπολικοί στίχοι και μαγικές μελωδίες, που κινούνται σε rock, pop, ενίοτε trip hop και post rock ήχους με βρετανικές καταβολές.

Φρούτα του Δάσους
Τα Φρούτα του Δάσους δημιουργήθηκαν το 2007 και έπειτα από 3 χρόνια κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Για τη στιγμή και μόνο». Το ύφος των τραγουδιών είναι πολυμορφικό, ατμοσφαιρικές μπαλάντες διπλά σε pop μελωδικούς, δυνατούς ρυθμούς και ένας στίχος αρκετά αισιόδοξος με πολλές πινελιές ρομαντισμού, ειρωνείας και θυμού. Το συγκρότημα έχει μοιραστεί την σκηνή μαζί με αξιόλογα ονόματα, όπως ο Παύλος Παυλίδης, Απροσάρμοστοι, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λεωνίδας Μπαλάφας και Zακ Στεφάνου.

Τρίτη 24 Ιουλίου, Συναυλία με τους Skelters

Οι Skelters είναι μια σύγχρονη Rock ‘n’ Roll μπάντα με αγγλόφωνο στίχο. Χαρακτηριστικό στοιχείο των live εμφανίσεων τους είναι η χορευτική διάθεση που δημιουργούν στο κοινό, όταν διασκευάζουν επιτυχίες των ΄50s και ΄60s, έχοντας πάντα ως πρότυπα τους Beatles και τους Queen. Επίσης, έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, όπως τους ZZ Top, Pavlov’s Dog, Louisiana Red, καθώς και με ιστορικά συγκροτήματα της Ελλάδας, όπως οι Blues Wire.


Τετάρτη 25 Ιουλίου, Συναυλία με τους Metamorphosis 

Οι Metamorphosis παίζουν μουσική από όλο τον κόσμο όπως αυτή επηρέασε διάφορους συνθέτες και μουσικά σχήματα. Με αφετηρία την παράδοση μεταμορφώνουν τις μουσικές του κόσμου σε νέα μουσικά είδη με επιρροές από jazz, blues και funk.

Πέμπτη 26 Ιουλίου, Συναυλία με το Μουσικό Πλήρωμα

Το Μουσικό Πλήρωμα είναι ένα μουσικό συγκρότημα που ιδρύθηκε με σκοπό να μας χαρίσει υπέροχα μουσικά ταξίδια στις καλλιτεχνικές ρίζες μας. Το συγκρότημα αποτελείται από αξιόλογους μουσικούς με μεγάλη πείρα και πολλή αγάπη για την ελληνική παραδοσιακή μουσική μας. Οι «διαδρομές στην παράδοση» θα μας ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα ξεκινώντας από την Μικρά Ασία (Σμύρνη, Πόντος κλπ ), αρμενίζοντας στα νησιά μας και φτάνοντας μέχρι την Θράκη, την Ήπειρο και την όμορφη Μακεδονία μας.

Ώρα Έναρξης 21:30
Είσοδος Ελεύθερη


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου