Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Τρεις Προβολές με Ελεύθερη Είσοδο για την Ταινία Θόλου «Διαστημικά Σκουπίδια»

«Διαστημικά Σκουπίδια» Νέα ταινία θόλου, από 17 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου 


Την Ταινία θόλου που απέσπασε το «Grand Prix Dimension 3 Festival Paris-France, 2012» και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού στα 20 από τα σημαντικότερα επιστημονικά κέντρα του κόσμου, όπου προβάλλεται σχεδόν ταυτόχρονα, προτείνει από τις 17 Σεπτεμβρίου 2012 το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Πρόκειται για τα «Διαστημικά Σκουπίδια», την πρώτη ταινία θόλου που μελετά την εκθετική αύξηση του δακτυλίου των διαστημικών σκουπιδιών, τα οποία απειλούν την ασφάλεια της τροχιάς του πλανήτη μας.
Τι είναι όμως στην πραγματικότητα τα διαστημικά σκουπίδια; Πώς έφτασαν ως εκεί; Είναι εν τέλει τόσο μεγάλο και τόσο σοβαρό είναι αυτό το πρόβλημα; Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό εικονικό ταξίδι «έξω» από τη Γη ως την άκρη του Ηλιακού μας Συστήματος, ένα ταξίδι που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε ακόμη καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, προκειμένου να προστατεύσουμε στο μέλλον την τροχιά του πλανήτη μας.

Ο άνθρωπος που μίλησε πρώτος για τα σκουπίδια στο Διάστημα τριάντα πέντε χρόνια πριν, ο Ντον Κέσλερ και ο οποίος διετέλεσε άλλωστε Διευθυντής του σχετικού τμήματος της NASA, αναλαμβάνει να μας μιλήσει για τα αίτια και το μέγεθος του προβλήματος και μας αναπτύσσει τους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτό το θέμα.

Επίσημη πρώτη προβολή για την Ελλάδα
Η επίσημη πρώτη παρουσίαση της ταινίας «Διαστημικά Σκουπίδια» στην Ελλάδα - η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της νέας φθινοπωρινής περιόδου του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου - θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012. Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν τρεις προβολές με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (ώρες 19:30, 20:30 και 21:30)
Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τις 18:30 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων.


ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Παλ. Φάληρο(Είσοδος από Πεντέλης 11)
Τηλ: 210 9469600

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου