Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Φτιάχνω Φωτιστικό από Χαρτόνι

Μήπως βαρέθηκες τα φωτιστικά σου; Νιώθεις ότι ήρθε η ώρα για ανανέωση του σπιτιού αλλά δεν υπάρχει φράγκο; Αν σου βρίσκεται κάπου ένα χαρτόκουτο μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες της Chelsea και να φτιάξεις αυτό το πολύ εντυπωσιακό φωτιστικό από χαρτόνι, τι λες; Και αν δεν έχεις χαρτόκουτα ζήτα από κάποιο κατάστημα ή super market ή αγόρασε ένα μέτρο χαρτόνι.Θα χρειαστείς ένα χαρτόνι οντουλέ πλάτους 65 εκατοστών και ύψους όσο θέλεις να είναι το φωτιστικό σου. Το οντουλέ (οι εσωτερικές "ζάρες" του χαρτονιού) θα πρέπει να είναι κάθετο όπως βλέπεις το χαρτόνι. Με ένα κοπίδι χάραξε μόνο το πάνω χαρτονάκι του οντουλέ ανά 13 εκατοστά. Δίπλωσε το χαρτόνι ώστε να σχηματίσεις πεντάγωνο όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία παραπάνω.Άνοιξε το χαρτόνι σου και κόψε ίσες λωρίδες. Με πιστόλι ζεστής κόλλας ένωσε τις λωρίδες ώστε να γίνουν μικρά πεντάγωνα. Βάλε το ένα πεντάγωνο πάνω από το άλλο λοξά και στερέωσέ τα με ζεστή κόλλα. Συνέχισε έτσι για όσες λωρίδες θέλεις.

Για το καπάκι κόψε ένα πεντάγωνο, βάλε την λωρίδα-πεντάγωνο πάνω στο χαρτόνι και ξεπατίκωσε το σχήμα. Άνοιξε μια τρύπα στην μέση και πέρασε το ντουί του φωτιστικού. Κόλλα το καπάκι με το υπόλοιπο φωτιστικό και είναι έτοιμο!

Αν δεν σου αρέσει η υφή του χαρτονιού μπορείς να το βάψεις ή να το περάσες με ένα όμορφο χαρτί ή ύφασμα. Αυτό καλό είναι να το κάνεις πριν αρχίσεις να κόβεις. Καλή επιτυχία!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου