Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινωνικό φροντιστήριο στο δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης

Χέρι βοηθείας στους γονείς που πλήττονται οικονομικά και δυσκολεύονται να στείλουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια τείνει το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Παιδεία - Κοινωνική Προστασία - Αλληλεγγύη (ΚΟΙΠΑΠ).

Επεξηγώντας τους λόγους που η δημοτική αρχή προχωρεί σε αυτή την κίνηση, ο πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ Κωνσταντίνος Νικολιδάκης εξηγεί ότι «η οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και την ανέχεια.

Η στήριξη όλων αυτών των συμπολιτών μας από το κεντρικό κράτος, ειδικότερα στις μέρες μας, είναι ανεπαρκής.


Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη  λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, το οποίο έχει στόχο τη δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα.

Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή προέρχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του  Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, Α΄,Β΄,Γ΄, Λυκείου, για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών.
Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία».

Τα μαθήματα που θα διδάσκονται

Τα μαθήματα που θα διδάσκονται από το Κοινωνικό Φροντιστήριο, σύμφωνα με το υπάρχον εκπαιδευτικό δυναμικό είναι:

Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αρχαία, Λατινικά, Πληροφορική, Λογοτεχνία, Γραμμικό σχέδιο, Αγγλικά, Γαλλικά.

Ειδικά για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές οι οποίοι αποφοίτησαν από δημόσια σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης.

Το φροντιστήριο θα λειτουργεί από 6:00 μμ έως 9:00 μμ.
Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο δικαιούχοι είναι:
- Οι μαθητές των Δημόσιων Σχολείων του Δήμου.

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία, είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου