Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Δίκτυο αλληλεγγύης & ανταλλαγής Φωκίδας

Μετά την εκδήλωση που έγινε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Άμφισσα, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε και στην Φωκίδα ένα Δίκτυο αλληλεγγύης και ανταλλακτικής οικονομίας. Θα ανταλλάσσουμε μεταξύ μας προϊόντα, υπηρεσίες, εργασία αλλά και πράγματα που αν και εμείς δε χρειαζόμαστε πλέον, μπορεί να είναι χρήσιμα σε κάποιον άλλο. Η ανταλλαγή θα γίνεται με τρόπο που να ωφελούμαστε όλοι με γνώμονα τις ανάγκες και την αλληλεγγύη και όχι με βάση το κέρδος.

Το Δίκτυο θα στηρίζεται σε ένα σύστημα αχρήματης οικονομίας που θα πιστώνει και θα χρεώνει την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα-ΤΕΜ στους συνεργαζόμενους. Για λόγους κατανόησης και ευκολίας στη χρήση, οι ανταλλαγές με αυτές τις μονάδες θα έχουν την αντιστοιχία του Ευρώ (1 ΤΕΜ = 1 ΕΥΡΩ). Η λειτουργία αυτή στηρίζεται σε μια ηλεκτρονική εφαρμογή ελεύθερου λογισμικού που μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα μας, τη διεύθυνση της οποίας μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Γίνετε μέλη του Δικτύου. Σκεφτείτε τι μπορείτε να προσφέρετε, ετοιμάστε το, δηλώστε το. Στην παραπάνω ιστοσελίδα θα πραγματοποιούμε τις ανταλλαγές μας, θα βάζουμε τις αγγελίες μας, θα αναρτούμε ειδήσεις και θα ενημερώνουμε για τις αποφάσεις μας. Όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος του Δικτύου, θα μας βρίσκει κάθε Δευτέρα στις 8.30μμ στην οδό Ανδρούτσου 5 στην Άμφισσα, τηλ. 2265072375. Στόχος μας είναι να γνωριστούμε οργανώνοντας το πρώτο ανταλλακτικό παζάρι σε διάστημα 1-2 μηνών από σήμερα σε δημόσιο χώρο.

Ιστοσελίδα:   http://temfokidas.wordpress.com/

Για να δείτε περισσότερα τοπικά δίκτυα ανταλλαγών πατήστε εδώ

Πηγή [ antallaktiki.gr ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου