Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Κοινωνικό Φροντιστήριο από το Δήμο Μίνωα Πεδιάδας


Σε μια εποχή που ολοένα και περισσότερες οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας προχωρά σε άλλη μια δράση ενίσχυσης των κοινωνικών του δομών.

     Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας, αναγνωρίζοντας τη σημερινή δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες, προχωρά, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης στην ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας αποβλέπει στη στήριξη οικονομικά αδυνάτων μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φιλοδοξεί να δώσει μια ανάσα ανακούφισης σε οικογένειες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος εκμάθησης ξένων γλωσσών των παιδιών τους, αλλά και στο κόστος παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων μέσης  εκπαίδευσης.


      Στα πλαίσια αυτά η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας απευθύνει ένα θερμό ευχαριστήριο μήνυμα σε όλους τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης του Δήμου και στους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα παρέχουν αφιλοκερδώς εκπαιδευτική αρωγή στους μαθητές.

      Οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας καλούνται να υποβάλλουν αίτηση στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου έως τις 8 Οκτωβρίου 2012, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.        
  2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
  3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9, θεωρημένα. Σε περίπτωση που δεν έχει παραλάβει εκκαθαριστικό σημείωμα από την Δ.Ο.Υ. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
  5. Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό, από κρατικούς φορείς υγείας (νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία)
  6. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας (αν υπάρχει)
  7. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει)

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται:
Α) Στο Αρκαλοχώρι: στα γραφεία της Κοινωνικής  Υπηρεσίας  (κτίριο Κ.Α.Π.Η. Αρκαλοχωρίου), καθημερινά και ώρες 08:00 – 13:00.
Β) Στο Θραψανό: στην Κοινωνική Υπηρεσία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»(Δημοτικό Κατάστημα Θραψανού), καθημερινά κατά τις ώρες 8:00 – 13:00 υπόψη κας Μαρίνας Φραγκιαδάκη.
Γ) Στο Καστέλλι: στην Κοινωνική Υπηρεσία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»(Κ.Α.Π.Η. Καστελλίου), καθημερινά κατά τις ώρες 8:00 – 13:00 υπόψη κας Ελένης Μαραυγάκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου