Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

7ο Ανταλλακτικό - Χαριστικό Παζάρι του Δικτύου Ανταλλαγών και Αντιπραγματισμού Ηρακλείου


Την Κυριακή 4 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί θα βρεθούμε πάλι στην πλατεία Νικαίας στον Ματσαμπά για το 7ο Ανταλλακτικό - Χαραστικό παζάρι του Δικτύου Ανταλλαγών και Αντιπραγματισμού Ηρακλείου.
Σας περιμένουμε άλλη μια φορά, να κάνουμε πράξη τα προτάγματα της κοινωνικής & αλληλέγγυας οικονομίας. Να αλλάξουμε τους τρόπους "οικονομικής" συναλλαγής. Να ξανακάνουμε το εμπόρευμα της καπιταλιστικής οικονομίας, προϊόν άμεσα διαθέσιμο και εύκολα προσβάσιμο σε όλους και όλες μας. Να μοιραστούμε τα αγαθά της καθημερινότητας ανταλλάσσοντάς τα ή χαρίζοντάς τα σε άλλους που θα τους φανούν χρήσιμα.

Να αποδομήσουμε τα χρήματα, και να αντικαταστήσουμε την τιμή με την αξία των αγαθών που παράγουμε ή προσφέρουμε. Να καταργήσουμε το εμπορικό, ατομικό κέρδος και να το μετατρέψουμε σε κοινωνικό όφελος-κέρδος, συλλογικοποιώντας τους τρόπους με τους οποίους θα καλύπτουμε τις ανάγκες μας με πρωταρχικό γνώμονα την όσο το δυνατόν συλλογική-κοινωνική ευζωία.
Ελπίζουμε όλες και όλοι να συμμετέχετε στην προσπάθεια, όχι να διαχειριστούμε τις κρίσεις τους καπιταλισμού, αλλά να αλλάξουμε την ίδια την κοινωνία, αρχίζοντας από εμάς τους ίδιους και από το πώς αντιλαμβανόμαστε την αυτάρκεια και την συλλογική αφθονία σαν απάντηση στην εμπορευματοποίηση και τον καταναλωτισμό του καπιταλιστικού μοντέλου.

Δίκτυο Ανταλλαγών και Αντιπραγματισμού Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου