Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Δωρεάν μαθήματα Ξένων Γλωσσών και Ελληνικών


Κατάλογος Ιστοσελίδων που προσφέρουν Δωρεάν Μαθήματα Ξένων Γλωσσών και Ελληνικών


Δεν χρειάζεται συστάσεις,  αλλά προαπαιτούμενο είναι τουλάχιστον οι βασικές γνώσεις.

Μάθετε Ελληνικά, ή όποια άλλη γλώσσα εκτός των Αγγλικών θέλετε.
http://www.byki.com/
Διαδραστική και αλληλεπιδραστική εκμάθηση γλωσσών από 180 χώρες του κόσμου για άτομα που έχουν κάποιες βασικές γνώσεις σε κάποια από τις γλώσσες που είναι μεταφρασμένη η σελίδα.


Για όσους ξέρουν τα απολύτως βασικά ή έχουν ξεχάσει όσα έκαναν στο φροντιστήριο είναι ένα καλό εργαλείο να φρεσκάρουν  ή να μάθουν γραμματική και συντακτικό.


Ένας πολύ εύκολος και ευχάριστος τρόπος να μάθετε τα βασικά στα Αγγλικά.

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την εκμάθηση κάποιας ξένης γλώσσας.
Μάθετε Ελληνικά για Αγγλομαθείς.
Από την Κύπρο.
http://www.kypros.org/LearnGreek/
Omniglot. Εργαλείο για πάρα πολές γλώσσες και με ηχητική απόδοση.
http://www.omniglot.com/
Πολύ καλό για βελτίωση των Αγγλικών σας αν έχετε τις στοιχειώδεις γνώσεις. Έχει και γραπτές ή φωνητικές συνομiλίες και μαθήματα με e-mail.
http://www.askjohnenglish.com/learn/
Εξασκηθείτε σε όποια γλώσσα θέλετε ή βοηθείστε άλλους να μάθουν μια ξένη γλώσσα μέ το Social Language Learning που έχει αναπτύξει το Livemocha.
Στο Social style η εκμάθηση Αγγλικών, Ισπανικών, Γερμανικών, Γαλικών και Ιταλικών, με χρησιμοποίηση multimedia. Και εκπαίδευση στο λεξιλόγιο.
Αγγλικά που σας μαθαίνουν ακόμα και το τρόπο γραφής του κάθε
γράμματος. Ιδανικό για προσχολικές ηλικίες ή αναλφάβητους.
Γερμανικά για Έλληνες από την DeutschAkademie.

Πολύ καλή προσπάθεια στα Αρχαία Ελληνικά. Για παιδιά 3-12 χρονών (παραμύθια), για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, αλλά και για ενήλικες. Με ασκήσεις,  συντακτικό, μεταφράσεις σε κείμενο, ήχο και video.


Βελτιώστε τις βασικές σας γνώσεις σε όποια γλώσσα θέλετε, με social style. Ο τίτλος τους"Free Language Exchange Community".

Αγγλικά για όλους. Από την προσχολική ηλικία με παιχνίδια και tests. Και με podcasts για βελτίωση της ακουστικής σας ικανότητας.
Ελεύθερα μαθήματα αγγλικών στο Youtube. Μπορεί να έχετε πάρει και proficiency, αλλά δεν καταλαβαίνετε γρι όταν ακούτε αγγλικά. Είναι ένας ευχάριστος τρόπος να βελτιώσετε την ακουστική σας.
Για όσους δεν ξέρουν καθόλου Αγγλικἀ. Με 365 Video στο Youtube θα έχουν μάθει να συνενοούνται αρκετά καλά.
Τα πιο ευχάριστα και διασκεδαστικά video στο Youtube για βελτίωση της ακουστικής στα Αγγλικά. Για μέσο και επάνω επίπεδο. Πρέπει να έχετε λογαριασμό στο Youtube για να παρακολουθείσετε όλη τη σειρά των μαθημάτων. Aν δεν έχετε δημιουργείστε έναν δωρεάν ή χρησιμοποιείστε αυτόν του gmail.
Προφορά και όχι μόνο, από μια γλώσσα σε μια άλλη (επιλέγετε από 60 γλώσσες), με απλά μαθήματα που ακούτε την λέξη, φράση, βλέπετε την εικόνα ή το σκίτσο, και τη λέξη ή φράση γραμμένη και στις δύο γλώσσες. Είναι τα βασικά αλλά τα μαθαίνετε σίγουρα και με τον πιο εύκολο τρόπο.


http://www.pronunciator.com/
Μάθετε Esperanto. Την διεθνή γλώσσα. Έχει μαθήματα και για Έλληνες
http://el.lernu.net/index.php
Πολύ μεθοδικός, οργανωμένος και πλήρης τρόπος εκμάθησης ξένης γλώσσας για community driven. Μπορείτε να γραφτείτε και με το λογαριασμό του facebook.

http://www.busuu.com/
Πηγή

8 σχόλια:

 1. ενδιαφέρον!θα ρίξω σίγουρα μια ματια!ευχαριστώ πολύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να κι ένα ενδιαφέρον σάιτ για εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας:

  http://turkish.pgeorgalas.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ ωραίες σημειώσεις για Έλληνες που μαθαίνουν αγγλικά είναι αυτές που βρήκα εδώ, που μπορείς να τις κατεβάσεις και να τις εκτυπώσεις σαν βιβλία. Δεν υπάρχουν πουθενά αλλού τόσο οργανωμένες σημειώσεις, είναι σαν του φροντιστηρίου!

  Διαδώστε το και βοηθήστε τους καθηγητές που έδωσαν ΔΩΡΕΑΝ για όλους τον κόπο τους!
  http://www.click-me.gr/ekpaideysi-menu/agglika-menu.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Sas parakalw tha ithela na mathw kala tin aggliki glwssa

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τελειο και τους ευχαριστω και εκμερους απο φιλους και φιλες μου τους αξιζη ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟΟ!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πολύ ενημερωτική σελίδα. Για μαθήματα ιταλικών ίσως είναι χρήσιμη η παρακάτω http://italikaonline.eu/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ευχαριστώ πολύ για την δουλειά που κάνετε. Είναι πολύ σημαντικό το ότι υπάρχουν Έλληνες που αγαπούν την γλώσσα τους σε τέτοιο βαθμό ώστε να θέλουν να διαδόσουν την εκμάθησή της παρά τις δυσκολίες που υποβάλλεται και τις διώξεις που υπομένει ακόμα και σήμερα ο συγκεκριμένος χώρος στο ίντερνετ και όχι μόνο.

  Μπορείτε παρακαλώ να με ενημερώσετε αν η ιστοσελίδα ellinlogos έχει μεταφερθεί αλλού διότι το περιεχόμενό της δεν είναι σχετικό με εκμάθηση αρχαίας ελληνικής;

  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κι ένα ακόμη ενδιαφέρον site για μαθηματα αγγλικων online (μεσω skype). Δεν είναι δωρεάν αλλά είναι αρκετά ενδιαφέρουσα η μέθοδος:
  dimitra petkaki αγγλικα μαθηματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή