Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας με ελεύθερη είσοδο

Για μια ακόμη χρονιά, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας από τις 13 έως τις 16 Δεκεμβρίου και σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», το Ινστιτούτο ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ και το Βρετανικό Συμβούλιο, θα μυήσει μικρούς και μεγάλους στα μυστικά των επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων.
Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές θα μιλήσουν για τις τεχνολογίες αιχμής, ενώ ειδικοί της επικοινωνίας της επιστήμης θα αναδείξουν τη σύνδεση επιστήμης και κοινωνίας. Μετά την επιτυχία του περσινού Φεστιβάλ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πρωινές και απογευματινές δραστηριότητες για την προβολή της έρευνας και τεχνολογίας στο ευρύ κοινό.

Οι πρωινές εκδηλώσεις, (εργαστήρια, επιστημονικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά-θεατρικά δρώμενα, κατασκευές, επισκέψεις στα εργαστήρια του ΕΙΕ) απευθύνονται κυρίως σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και φοιτητές.

Οι απογευματινές παρουσιάσεις και επιστημονικές συζητήσεις απευθύνονται σε νέους επιστήμονες, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και στο ευρύ κοινό. Παράλληλα θα επαναληφθεί και η επιστημονική θεατρική παράσταση «CSI Science – Έγκλημα στο Εργαστήριο», ύστερα από την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε στη Βραδιά του Ερευνητή 2012, ενώ στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα γίνονται και προβολές επιστημονικών ταινιών σε συνεργασία με το Κέντρο CAID, καθώς και ζωντανό μουσικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Oι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας 2012 που θα γίνονται στο Αμφιθέατρο του ΕΙΕ, θα μεταδίδονται ζωντανά, με την υποστήριξη του ΕΚΤ, στη διεύθυνση www.ekt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου