Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Εθελοντική αιμοδοσία στην Κόρινθο

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Υπεύθυνοι της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Κορινθίων, σας καλούν να συμμετάσχετε στην 11η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου μας, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου.

Με αφορμή το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων, ας γίνει η ανάγκη σε αίμα προτροπή για να δώσουμε ένα δώρο ζωής και ελπίδας σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Μόνο ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει αίμα, σε άλλο άνθρωπο. Είναι χρέος όλων μας να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία αυτής της προσφοράς που αποτελεί ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, προσφέροντας στον συνάνθρωπο και εξασφαλίζοντας παράλληλα αίμα για τον ίδιο και του πρώτου βαθμού συγγενείας του.

Αίμα μπορούν να δώσουν άφοβα όλοι κάθε έξη μήνες ,αφού κάθε άνθρωπος από 18 έως 60 ετών μπορεί να γίνει αιμοδότης. Ο εθελοντής θα εφοδιάζεται με ειδική κάρτα της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Κορινθίων όπου θα τον καλύπτει σε αίμα όποτε το χρειαστεί ο ίδιος και η οικογένεια του ενώ παράλληλα , με την κάρτα αυτή θα μπορεί να κάνει δωρεάν αιματολογικό και βιοχημικό ετήσιο έλεγχο ( σάκχαρο- ουρία- αιματοκρίτη- χοληστερίνη- τριγλυκερίδια κλπ) στο σταθμό Αιμοδοσίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Κορίνθου.

Η Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας έχει ως στόχο της, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για την αναγκαιότητα και τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά και έμπρακτα στον αγώνα για να καταστεί η Χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τους κατοίκους του Δήμου μας με τα απαραίτητα αποθέματα, αφού η Τράπεζα αυτή ανήκει σε όλους του Δημότες.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ 32, 21100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Τηλ: 27413-61022
Fax: 27410-84319
e-mail: a,spiropoulou@korinthos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου