Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Νέα ψηφιακή παράσταση απο το Ίδρυμα Ευγενίδου με Ελεύθερη Είσοδο !

Την νέα ψηφιακή παράσταση «ΓΑΙΑ: Γέφυρα σ’ ένα Δισεκατομμύριο Ήλιους» παρουσιάζει στο Ελληνικό κοινό την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η παράσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) τόσο με το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου όσο και με μερικά από τα σημαντικότερα πλανητάρια της Ευρώπης.

Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία με εντυπωσιακές εικόνες και σημαντικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο που εξιστορεί την προσπάθεια της καταμέτρησης των αποστάσεων των άστρων και της διεύρυνσης των γνώσεών μας για το Σύμπαν. Στόχος της είναι καλλιεργήσει το ενδιαφέρον για την επιστημονική περιπέτεια, προσκαλώντας τους θεατές σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον Γαλαξία μας. Με την διαστημική αποστολή GAIA του ESA, η απεικόνιση του Γαλαξία μας θα φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Με τις μετρήσεις αυτές δεν θα διευρυνθούν μόνο οι γνώσεις μας για τα άστρα, αλλά θα ανακαλύψουμε αμέτρητα ακόμη ουράνια σώματα, όπως πλανήτες και αστεροειδείς, ενώ θα διευρύνουμε επίσης και τις γνώσεις μας για την κατανομή της σκοτεινής ύλης στο Σύμπαν.

Την ημέρα της πρεμιέρας (Τρίτη 18 Μαρτίου), θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις για το κοινό, ώρες 18:30, 20:00 και 21:00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 18:00 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων από το ταμείο του Πλανηταρίου.

Την ημέρα αυτή ο προσκεκλημένος Καθηγητής Mark McCaughrean, Ανώτερος Επιστημονικός Σύμβουλος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) θα προλογίσει την παράσταση. Η ομιλία του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, έχει τίτλο: «Εξερευνώντας το Σύμπαν: Σημαντικές στιγμές του Διαστημικού Προγράμματος της ESA».

Σημειώνεται ότι η παράσταση εντάσσεται από την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου.

eugenfound.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου