Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ερευνητής του MIT ανέπτυξε φωτοβολταϊκά από γρασίδι (Βίντεο)

Η νέα τεχνολογία ονομάζεται Φωτοσύστημα Ι

Μια νέα μέθοδο για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών από κομμένο γρασίδι και νεκρά φύλλα ανέπτυξε ο ερευνητής του ΜΙΤ Andreas Mershin.

Η νέα τεχνολογία ονομάζεται Φωτοσύστημα Ι και βασίζεται στα μόρια των φύλλων που περιέχουν χλωροφύλλη και είναι ικανά να φωτοσυνθέσουν.

Όταν τοποθετηθούν σε ένα επίπεδο γυαλί και αναμιχθούν με οξείδιο του ψευδαργύρου και οξείδιο τιτανίου, τα μόρια αυτά μπορούν να απορροφήσουν και να μεταδώσουν ηλεκτρισμό.


Αξιοποιώντας τη νέα μέθοδο, οι συμβατικές φωτοβολταϊκές κυψέλλες θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από ένα μείγμα με φυτική βάση.

Μέχρι στιγμής, η ποσότητα ενέργειας που παράγεται από το ηλεκτρικό νανοδάσος είναι πολύ μικρή και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς.

Ωστόσο, ο νεαρός εφευρέτης του ΜΙΤ ελπίζει ότι άλλοι ερευνητές θα καταφέρουν να βελτιώσουν την τεχνολογία του ώστε μια μέρα το κομμένο γκαζόν και τα νεκρά φύλλα να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για φθηνά φωτοβολταϊκά.

Το μόνο που χρειάζεται είναι τα οργανικά αυτά απόβλητα να τοποθετηθούν σε μεγάλες σακούλες με τα κατάλληλα χημικά.

Εκτιμάται ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία σε περιοχές μη συνδεδεμένες στο δίκτυο καθώς και σε αναπτυσσόμενες χώρες που δεν διαθέτουν τα κεφάλαια για μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα.




 Πηγή:[ amanpoiare.blogspot.com ]

1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέρουσα πρόταση για φωτοβολταικά μικρής κλίμακας, φυσικά. Βασικό της πλεονέκτημα το χαμηλό κόστος, με πρώτη ύλη τα φύλλα και το γκαζόν. Ελπίζουμε να υπάρξει η ανάλογη εξέλιξή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή