Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τους ”Δρόμους Ζωής”

Η δράση των Δρόμων Ζωής για 11 συνεχή χρόνια παρέχει βοήθεια σε παιδιά και οικογένειες Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης και μεταναστών που ζουν στην περιοχή Γκαζιού-Βοτανικού-Μεταξουργείου. Οι πόροι εξασφαλίζονται αποκλειστικά από το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Bazaar. Εφέτος οι Δρόμοι Ζωής διοργανώνουν το bazaar τους στο Γκάζι συνοδεύοντάς το με πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις. Στο Γκάζι κατοικεί η πλειοψηφία των παιδιών που δέχονται την υποστήριξη της οργάνωσης και το 87ο είναι το σχολείο πολλών από αυτά.


Το Βazaar των Δρόμων Ζωής θα υπερασπιστεί για μια ακόμη χρονιά την φήμη του ως μια gourmet διοργάνωση στην πόλη με απίστευτη ποικιλία από νοστιμιές και γλυκίσματα σε συσκευασίες δώρου και ακόμη, στυλιστικά ξεχωριστά αξεσουάρ, χειροποίητα κοσμήματα, στολίδια, χριστουγεννιάτικα δώρα και την σταθερή παρουσία καλλιτεχνών και γκαλερί που προσφέρουν τα έργα τους. Το φετινό bazaar θα είναι επίσης και μια ευκαιρία να βρει κανείς «κρυμμένους θησαυρούς» ανάμεσα σε παιχνίδια, διακοσμητικά και άλλα αντικείμενα που κάποιος αποχωρίστηκε με σκοπό κάποιος άλλος να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.


Παράλληλα, οι Δρόμοι Ζωής θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν το έργο και την ιστορία τους με: προβολή φωτογραφιών από τη ζωή της οργάνωσης, ντοκιμαντέρ ("Το Σχολείο" της Μαριάννας Οικονόμου κ.α.) και σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά που θα πραγματοποιήσουν έμπειροι εθελοντές.
Ελάτε λοιπόν να κάνετε τα ψώνια σας, να δοκιμάσετε νοστιμιές και ζεστό κρασί και να μας γνωρίσετε. Στον ίδιο χώρο, αφήστε τα παιδιά σας να δημιουργήσουν και να ψυχαγωγηθούν συμμετέχοντας σε δωρεάν, ωριαία εργαστήρια ζωγραφικής, φιγούρας καραγκιόζη, θεματικών παιχνιδιών, κούκλας κουκλοθεάτρου, θεατρικού παιχνιδιού, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Άλλα δρώμενα: Χορωδία από τα παιδιά των Δρόμων Ζωής, πάρτυ για όλα τα παιδιά.

Στις γειτονιές του Γκαζιού, του Βοτανικού και του Μεταξουργείου που συγκεντρώνουν συχνά τα βλέμματα όλων μας χάρις στις αναπλάσεις και τα πολιτιστικά γεγονότα, τα παλιά σπίτια κατοικούνται ακόμη από παιδιά και τις οικογένειές τους: εσωτερικούς ή ξένους μετανάστες, μουσουλμάνους της Θράκης, εργάτες, ρακοσυλλέκτες, άνεργους νέους. Τα χαμηλά σπίτια δίνουν τις θέσεις τους σε παραδοσιακές ταβέρνες και μπαρ, οι ένοικοι μετακομίζουν λίγο ή πολύ μακρύτερα και η ζωή συνεχίζεται για κάποιους μέσα στον αποκλεισμό, δίπλα ακριβώς στα σημεία που οι υπόλοιποι Αθηναίοι συναντιούνται και διασκεδάζουν. Αυτούς τους κόσμους προσπαθούν εδώ και πάνω από μια δεκαετία να συμφιλιώσουν οι εθελοντές της οργάνωσης, να συμφιλιώσουν ό,τι αντιπροσωπεύουν οι παραπάνω εικόνες.
Ακόμη, μέσω της καθημερινής επαφής με τους εθελοντές, τα παιδιά και οι έφηβοι ασκούν την χρήση της γλώσσας αλλά και το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της κοινωνικής αυτοπεποίθησης.
Όμως: Πολλοί ακόμη γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο ή τα απομακρύνουν νωρίς. Οι οικογένειες χρειάζονται πλέον όλο και περισσότερη ενίσχυση σε είδη πρώτης ανάγκης για να επιβιώσουν, η ζωή γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη για τους μετανάστες στις γύρω γειτονιές, ενώ έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα μας οι πρώτοι Έλληνες.

Ελάτε στις 10 και 11 Δεκεμβρίου στο 87ο Διαπολιτισμικό σχολείο στο Γκάζι (Ορφέως 58) για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια σας και για να δείτε την ενέργεια που εκλύεται όταν μια ομάδα ανθρώπων έχουν κοινό σκοπό, όταν είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν την υποστήριξή τους σε άλλους συνανθρώπους πάση θυσία, παρά τις δύσκολες εποχές ή εξαιτίας κυρίως των δύσκολων εποχών.

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 10.00 - 22.00, Κυριακή 10.00 - 20.00

Πηγή:[kala-nea.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου