Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Κυριακή 15 Ιανουαρίου - Πλατεία Συντάγματος: Δράσεις από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου από τις 12μμ έως τις 4μμ στην Πλατεία συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια δράση κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους αδύναμους και επισφαλείς συμπολίτες μας από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Tην ίδια μέρα και ώρα θα συνεχίσει την λειτουργία του το Υπαίθριο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης από την Ομάδα Υγείας – Α! Βοηθειών της Πλατείας Συντάγματος. Παράλληλα θα διανεμηθούν είδη που έχουν μαζευτεί σε άπορους – αστέγους στην Αθήνα εκτός της Πλατείας Συντάγματος.
 Πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος αυτή την εβδομάδα θα λειτουργήσει: 
 1. ΜΟΝΟ συσσίτιο για άπορους & άστεγους. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να φέρουν έτοιμο φαγητό σε μικρά μπολ ώστε να βοηθηθεί ή διανομή τους. Επιπλέον χρειαζόμαστε μικρούς φυσικούς χυμούς συσκευασία 250 ml καθώς και άδεια πλαστικά μπολ του μισού κιλού.
2. Συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας (πχ ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, γάλατα, πελτές κλπ). Τα τρόφιμα θα διατεθούν στους εργαζόμενους του ALTER & ΛΟΥΚΙΣΣΑ.
 Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σαν στόχο έχει την μονιμοποίηση των δράσεων αλληλεγγύης στο μητροπολιτικό κέντρο αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, αναδεικνύοντας ότι στην εποχή του μνημονίου και της κρίσης κανείς δεν είναι μόνος του. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν άτομα από ανεξάρτητες κινήσεις πολιτών. Αναγνωρίζουμε ότι η φιλανθρωπία από μόνη της δεν είναι αρκετή εφόσον δεν εστιάζει στην εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην ανισότητα και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Σε μια εποχή που η αδιαφορία εξουσιάζει, ας γίνουμε εμείς οι απλοί πολίτες, το αντίπαλο δέος απελευθερώνοντας την αλληλεγγύη ως βασικό συστατικό της κοινωνικής συνοχής. Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης καλεί όλους του πολίτες να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή και τις υπόλοιπες δράσεις που θα επακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου