Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

‎1o Ανταλλακτικό παζάρι απο την Ομάδα ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΒΡΙΛΗΣΙΟΥ

"Ομάδα ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΒΡΙΛΗΣΙΟΥ"
Γιατί προχωρούμε σε αυτή την κίνηση;
Ο Βριλησσός, ως Φυσιολατρική Κίνηση και ως, εξ’ ιδρύσεως, Κίνηση Πολιτών, θέλει να αναπτύξει την ιδιαίτερη αυτή μορφή αλληλεγγύης των μελών και φίλων, διότι :
 Στα μέλη μας είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη η έννοια του εθελοντισμού, της συμμετοχικής διαδικασίας, της οικολογίας, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη ενός τέτοιου Δικτύου. Ας αξιοποιήσουμε περισσότερο όλη αυτή τη θετική ενέργεια και δυναμική!...
 Γιατί προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Κανένας μόνος στην κρίση!...
 Γιατί όταν παίρνουμε τα βουνά καλά περνάμε…μετά όμως; Όλοι ονειρευόμαστε πιο όμορφες και ανθρώπινες πόλεις!...
Η Αρχή είναι το ήμισυ του παντός!...
Σας προσκαλούμε στο 1ο Ανταλλακτικό Παζάρι, που θα πραγματοποιηθεί στο κήπο του Βριλησσού, στην Πλ. Αντ. Τρίτση, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012, ώρα 11.00 - 15:00!
Η πρωτοτυπία του 1ου παζαριού είναι το «θέμα» που επιλέξαμε : ανταλλάσουμε λοιπόν είδη που έχουν σχέση με τις δραστηριότητες του Συλλόγου : Ορειβατικά, Κατασκηνωτικά, Εκδρομικά, Αθλητικά, Ποδηλατικά, Φωτογραφικά, καθώς και Είδη Η/Υ, Βιβλία και CD’s!

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να απαντήσουν στο παρόν e-mail και να αναφέρουν τα είδη που σκοπεύουν να φέρουν ώστε να υπάρχει καλύτερη οργάνωση!
Με αυτή την Εκδήλωση, σημαίνουμε την επίσημη έναρξη του «Δικτύου Αλληλεγγύης και Ανταλλαγών του Βριλησσού».
Στο πρώτο δίωρο θα διασκεδάσουμε με το παζάρι υπό τους ήχους των μουσικών και τις μυρωδιές του καζανιού!
Στο δεύτερο δίωρο, θα συζητήσουμε τρώγοντας τη ζεστή σούπα φτιαγμένη με τα προϊόντα της Ομάδας των «Αγρόσχολων Βριλησσού» και κάθε τι που θα προσφέρει ο συμμετοχικός μπουφές μας.
Θα μιλήσουμε για το Δίκτυο, τις ανάγκες, τους στόχους και την ανάπτυξη του. Τόσο η συμμετοχή όσο και οι ιδέες σας στη νέα μας προσπάθεια, είναι παραπάνω από απαραίτητη! Πιθανόν θα υπάρχουν παραλήψεις και προβλήματα, ας είμαστε επιεικείς και χαμογελαστοί!
Επί της διαδικασίας : Στην πρώτη μας αυτή εκδήλωση θα δοκιμάσουμε το σύστημα ανταλλαγών με μονάδες τις οποίες εφεξής ονομάζουμαι «Κούκοι», χωρίς μεσολάβηση χρημάτων, η χρήση χρημάτων απαγορεύεται! Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, μέλη και φίλοι του Συλλόγου.
Με την προσέλευση (11:00) και την επίδειξη της πραμάτειας του, ο συμμετέχων θα προμηθευτεί την προσωπική του καρτέλα για τις ανταλλαγές. Ο κάθε συμμετέχων θα αποτιμήσει τα είδη τους σε Κούκους των 1-2-5-10-20-50, περίπου αντιστοιχία σε € και πάντα σε λογικά πλαίσια! Τα μέλη του Βριλησσού θα έχουν το δικαίωμα να χρεωθούν ή να πιστωθούν το ανώτερο ως 100 Κούκους, μετά το τέλος της εκδήλωσης. Οι Κούκοι τους θα «μεταφερθούν» και θα ισχύουν στις επόμενες δράσεις του Δικτύου : επόμενα παζάρια, ανταλλαγές Υπηρεσιών, προσφορά χρόνου κ.α. Θα ενημερώσουμε σχετικά. Οι φίλοι/επισκέπτες που θα έρθουν, θα πρέπει να ανταλλάξουν ακριβώς τους Κούκους από τα πράγματα που θα φέρουν, εντός της εκδήλωσης, δεν θα μπορούν δηλαδή να μεταφέρουν Κούκους σε άλλη δράση.
Για τον καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας θα υπάρχει 5μελής Γραμματεία, 2 άτομα που θα καταγράφουν και θα επικυρώνουν (με σφραγίδα και ηλεκτρονικά) τις ανταλλαγές και 3 άτομα με διακριτικά που θα περιφέρονται και θα βοηθούν όπου χρειάζεται.
Όσα πράγματα δεν ανταλλαχθούν, δεν πειράζει! Θα τα πάρουμε σπίτι μας και θα τα ξαναφέρουμε στην επόμενη εκδήλωσή μας! Δεν είναι αυτοσκοπός η ανταλλαγή, αλλά η ίδια η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα!
Φόρμα Ενδιαφέροντος
Ιστοσελίδα
Επικοινωνία: 6977766675, diampapa@otenet.gr
Πάρνηθος 73, Πλατεία Αντ. Τρίτση, Βριλήσσια , T.K 15235

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου