Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

3η δράση Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Σύνταγμα

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 από της 12μμ έως τις 4μμ στην Πλατεία Συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια δράση κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους αδύναμους και επισφαλείς συμπολίτες μας από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος αυτή την Κυριακή θα λειτουργήσει:

1. Το Υπαίθριο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης από την Ομάδα Υγείας – Α! Βοηθειών της Πλατείας Συντάγματος, όπου συγκεντρώνει τα εξής:
Γάντια (medium, large)
Λευκοπλάστης μεταξωτός (2,5cm x 5cm)
N/S 09% 10cc amp
Οινόπνευμα
Επίδεσμοι ελαστικοί (κυρίως 8 cm x 4,5m)
Τριγωνικοί επίδεσμοι
Επίδεσμοι δικτυωτοί σωληνωτοί (για δάκτυλα, κεφάλι)
Fucidin intertulle, Steri strip (6mm x 100mm πορτοκαλί, 12mm x 100mm μπλέ)
Bepanthol crème ή flamigel
Riopan
Ψυκτικό
Φλεβοκαθετήρες διαφόρων μεγεθών
Συσκευές ορού
Nebacetin ή pulvo
Counterpain crème
Voltaren crème, Solu- cortef 250mg (για ΙΜ ή IV)
Αυχενικό κολάρο ημίσκληρο (small, medium, large)
Αυχενικό κολάρο ρυθμιζόμενο με υποσαγόνιο (small, medium, large)
Αλουμινοκουβέρτα ενήλικα
Μάσκα οξυγόνου
Μάσκα επαναεισπνοής με ασκό
Μάσκα venture
Ρινικοί καθετήρες
Στομαφαρυγγικος (σετ ενηλίκων)
Στοματοδιαστολέας (τύπου κουκουνάρα)
Σετ αμπού
2. Συσσίτιο για άπορους & άστεγους. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να φέρουν έτοιμο φαγητό σε μικρά μπολ ώστε να βοηθηθεί ή διανομή τους. Επιπλέον μπορείτε να προσφέρετε μικρούς φυσικούς χυμούς συσκευασία 250 ml, άδεια πλαστικά μπολ του μισού κιλού, πλαστικά κουτάλια και πηρούνια, καθώς και συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας (πχ ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, γάλατα, πελτές κλπ).

3. Συλλογή ειδών για άστεγους. Ταυτόχρονα θα γίνεται και διανομή σε άστεγους/άπορους που εμφανίζονται. Ανάγκες σε εφόδια/ρουχισμό: Ζεστά μπουφάν, Φανέλες, Ζεστές άνετες μπλούζες (πχ fleece), Εσώρουχα (boxerάκια) του κιλού (τα εσώρουχα πετιούνται, δεν πλένονται), Κάλτσες χοντρές (σετ των τριών τεμαχίων... οι κάλτσες πετιούνται, δεν πλένονται), Σκουφιά, Γάντια, Πουλόβερ, Κουβέρτες, Υπνόσακκοι, Στρωματάκια, Φακοί, Σπάγκος, Μικρές πετσέτες, Παπούτσια αδιαβροχα.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σαν στόχο έχει την μονιμοποίηση των δράσεων αλληλεγγύης στο μητροπολιτικό κέντρο αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, αναδεικνύοντας ότι στην εποχή του μνημονίου και της κρίσης κανείς δεν είναι μόνος του. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν άτομα από ανεξάρτητες κινήσεις πολιτών. Αναγνωρίζουμε ότι η φιλανθρωπία από μόνη της δεν είναι αρκετή εφόσον δεν εστιάζει στην εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην ανισότητα και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Σε μια εποχή που η αδιαφορία εξουσιάζει, ας γίνουμε εμείς οι απλοί πολίτες, το αντίπαλο δέος απελευθερώνοντας την αλληλεγγύη ως βασικό συστατικό της κοινωνικής συνοχής. Καλούμε όλους του πολίτες να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή και τις υπόλοιπες δράσεις που θα επακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου