Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Κοινωνικά Ιατρεία - Φαρμακεία κατακλύζουν όλη την Ελλάδα


Κατάλογος με τα Κοινωνικά Φαρμακεία & Ιατρεία σε όλη την Ελλάδα

Αθήνα - Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αθηναίων
Σε μια εποχή που η φτώχεια και η ανέχεια έχουν έρθει στο προσκήνιο… το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αθηνών χαρίζει χαμόγελα και ελπίδες στους άπορους πολίτες του Δήμου. Κινούμενο από μια ισχυρή πρωτοβουλία αλληλεγγύης και τοποθετημένο στην πλατεία Βαρβακείου Αγοράς (οδός Αθηνάς), το Κοινωνικό Φαρμακείο περιθάλπτει εκατοντάδες άτομα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 16:00.

Θεσσαλονίκη - Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης
Το Κοινωνικό Ιατρείο θα λειτουργεί καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και θα έχει τακτικά ιατρεία γενικής ιατρικής, νευρολογικό, παιδιατρικό, ψυχιατρικό, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, οδοντιατρείο και φαρμακείο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2310 520386 τις πρωινές ώρες των εργάσιμων ημερών.
Αισώπου 24 στο Βαρδάρη


Πάτρα - Κοινωνικό Φαρμακείο
Σκοπός του προγράμματος είναι η δωρεάν παροχή φαρμάκων σε άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι ανασφάλιστα. Ευχή όλων μας είναι το Κοινωνικό Φαρμακείο να επιτελέσει το σκοπό του γιατρεύοντας και απαλύνοντας τον πόνο όσων το έχουν ανάγκη»
Μαιζώνος 19, παλιό Αρσάκειο

Ρέθυμνο - Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Πραγματοποίηση μαστογραφιών, Εξέταση των τεστ Παπ, Εργαστηριακό έλεγχο κολπικών επιχρισμάτων, Εργαστηριακό έλεγχο εγκυμοσύνης, Υπερηχογραφική παρακολούθηση εγκύων
Καστρινογιαννάκη 12, Παλιά Πόλη Ρεθύμνου
6937346124/6948801600
http://www.ethiatreio.com/

Πρέβεζα - Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Μέχρι σήμερα πλαισιώνεται από ένα δίκτυο δεκάδων λειτουργών υγείας (γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές) και άλλων πολιτών.Το ιατρείο απευθύνεται σε όλους όσους βιώνουν, για διάφορους λόγους, αποκλεισμό από την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και δεν μπορούν να έχουν καμία πρόσβαση σε δωρεάν υγεία και φάρμακα.
Οδος ΧΡ. ΚΟΝΤΟΥ 29

Δήμος Βύρωνα - Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΑγκαλιάΖΩ
Το πρόγραμμα αποτελείται από επτά ολοκληρωμένες δομές που λειτουργούν παράλληλα -Παντοπωλείο Αλληλεγγύης, Φαρμακείο Αλληλεγγύης, Αγορά Αλληλεγγύης, Μαγειρείο Αλληλεγγύης, Γραμμή Αλληλεγγύης, Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, Δίκτυο Εθελοντών Αλληλεγγύης- και εντάσσεται στο Τοπικό Σύμφωνο Αλληλεγγύης 2010-2013
http://www.dimosbyrona.gr/uplds/newv/File/2011%2012/Agkaliazo%20parousiasi.pps

Αργυρούπολη-Γλυφάδα-Άλιμος - Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
Λειτουργεί με αρκετές ειδικότητες όπως: Παθολόγος, Παιδίατρος, Ουρολόγος, Ορθοπεδικός, Δερματολόγος, Πνευμονολόγος, Ψυχολόγος, Παιδίατρος, Καρδιολόγος.
ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ Ε-Α, ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ "ΠΡΟΛΗΨΗ" (μπαίνοντας πρώτο κτίριο δεξιά).
Τηλέφωνο: 2109631950, Ιστοσελίδα: http://mki-ellinikou.blogspot.com

Σέρρες - Κοινωνικό Φαρμακείο
Σύμφωνα με την ΕΡΑ Σερρών, το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί στο χώρο των γραφείων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών, στην οδό Δημητρίου Σπυρίδη 12, και δικαιούχοι είναι οι συνδημότες μας που δεν δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω οφειλών τους στο ασφαλιστικό ταμείο τους και άποροι που το νοσοκομείο δεν μπορεί να τους προμηθεύσει τα φάρμακα που δικαιούνται λόγω έλλειψης τους ή λόγω της αξίας τους.

Χανιά - Κοινωνικό Φαρμακείο
Φάρμακα σε άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς θα παρέχει δωρεάν το κοινωνικό φαρμακείο, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, έπειτα από πρωτοβουλία των Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγων Χανίων και τη διάθεση του χώρου από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.Το κοινωνικό φαρμακείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 10.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι και Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ. Τηλέφωνο του Εργατικού Κέντρου 2821092429.

Ηλιούπολη - Κοινωνικό Φαρμακείο
Δικαιούχοι: Ανασφάλιστοι (με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά), Άποροι, που διαθέτουν Βιβλιάριο Απορίας από την Κοινωνική Πρόνοια,  Άνεργοι, που έχουν κάρτα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ, και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
Κ. Καραμανλή 12 & Ιάσονος, Κάτω Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 2109917855

Κιλκίς - Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο
Απευθύνεται σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, άπορους, ανασφάλιστους, διερχόμενους μετανάστες προσωρινά χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, κρατούμενους και σε όσους πληρούν τα κριτήρια του κανονισμού λειτουργίας του Κ.Ι.Φ, οι οποίοι και θα παραλάβουν τη σχετική κάρτα από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κιλκίς.
Σπάρτης 13   
Τηλ. 23410 25817 & 23410 22114


Ανανεωμένη λίστα Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων θα βρείτε εδώ


8 σχόλια:

 1. Καλημέρα σας,

  Επειδή δεν μπορώ να βρω κάποιο email σας, σας γράφω εδώ.

  Για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού παρακαλώ αλλάξτε το τηλέφωνο και βάλτε το 210-9631-950 που είναι το επίσημο τηλέφωνο μας. Γιατί τα κινητά που έχετε τα είχαμε βάλει στην αρχή όταν ξεκινάγαμε και αντί να πάρει ο κόσμος στο σωστό τηλέφωνο μας παίρνει στα κινητά.

  Ευχαριστώ,

  Χρήστος Σιδέρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμπληρώσαμε ήδη 2 χρόνια καθημερινής και αδιάλλειπτης λειτουργίας, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες.Για περισσότερες πληροφορίες:
  Ε-mail:koiiali2011@hotmail.com,facebook: koinwniko iatreio, www.thpa.gr/koinwniko iatreio, blog: koinwniko-iatreio.blogspot.com, τηλ:2310-593-582,6984248865. Eάν το κρίνετε, συμπεριλάβετέ μας στις πληροφορίες σας. Σας ευχατιστούμε εκ των προτέρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παρα πολυ χρησιμες πληροφοριες για ολες τις πολεις, φαρμακειο καισαριανης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τι είναι το "κοινωνικό φαρμακείο";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γεια σας.Μπορω να δωσω φαρμακα που δεν χρειαζομαι στο κοινωνικο φαρμακειο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε εσάς και τα μέλη των social media που διαχειρίζεστε, ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θερμαϊκού ξεκίνησε τη λειτουργία του.

  Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θερμαϊκού,
  Κτίριο Κ.Ε.Π. Νέων Επιβατών (είσοδος οδός Λογοθέτου),
  τηλ. 23920-75930
  Email: koinwnikofarmakeiothermaikou@gmail.com,
  Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 7:00-15:00.
  Η σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/pages/%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%A6%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%98%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%BF%CF%8D/198607210333320?ref=hl

  Ευχαριστούμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή