Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

Φτιάχνω μόνος μου Θερμοκήπιο και Σπορείο

ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ  ΣΠΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Διαβάστε για το πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα σπορείο φυτών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και εν συνεχεία ένα μικρό θερμοκήπιο λαχανικών .Παρακάτω παρουσιάζεται μια ερασιτεχνική κατασκευή εσωτερικού σπορείου φυτών μέσα στο σπίτι με χαμηλό κόστος, φτιαγμένη από μία πλαστική ραφιέρα με λάμπες φθορισμού για μικρή κατανάλωση ενέργειας. Στο εμπόριο υπάρχουν και ειδικές λάμπες φθορισμού για φυτά βέβαια που είναι καλύτερες αλλά και οι απλές κάνουν την δουλειά τους.

 Οι λαμπτήρες κρέμονται δεμένες με ένα καλώδιο για να μπορούν να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν κοντά στα φυτά ανάλογα.

  Η απόσταση της λάμπας από τα φυτά πρέπει να είναι γύρω στα 2-3 cm και καθώς αυτά ψηλώνουν θα πρέπει να μετακινούμε και το φως ανάλογα. Το φως θα πρέπει να είναι αναμμένο περίπου 10-12 ώρες την ημέρα.

Στη συγκεκριμένη κατασκευή μπορούμε να τοποθετήσουμε μέχρι και 160 φυτά.Ένας άλλος τρόπος σε εξωτερικό χώρο, είναι να καλύψουμε το σπορείο μας με ένα διαφανές πλαστικό το οποίο θα κρατάει την θερμοκρασία και την υγρασία κλεισμένη και θα διατηρεί της συνθήκες βλάστησης περισσότερο.
ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ 


Τις αρχές της άνοιξης που ο καιρός δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα καλό είναι να προστατεύουμε τα φυτά μας αν τα μεταφυτεύσουμε νωρίς. Παρουσιάζω την ερασιτεχνική κατασκευή ενός μικρού και εύκολου θερμοκηπίου πέντε μέτρων περίπου με φωτογραφίες.
Το κόστος της κατασκευής είναι πολύ μικρό και αν δεν θέλουμε να πάρουμε έτοιμο μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πλαστικές ράβδους με μπετόβεργες ή κομμένα καλάμια και να αγοράσουμε ένα πλαστικό και να κάνουμε τρύπες με ένα τσιγάρο.Στο κάθε θερμοκήπιο μπορούμε να βάλουμε δέκα φυτά ανά 40-50 εκατοστά περίπου.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου