Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το πρώτο οικο-χωριό στην Εύβοια

Ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα για την δημιουργία του πρώτου εθελοντικού χωριού στην Ελλάδα άρχισε να κατασκευάζεται στο όρος Τελέθριο στην Εύβοια. 

Τα πρώτα σπίτια του χωριού κατασκευάζονται από εθελοντές και οι κάτοικοι που θα ζουν σε αυτό θα παράγουν προϊόντα για τις ανάγκες όλης της κοινότητας. 

Θα υπάρχουν γεωδαιτικοί θόλοι για κοινές χρήσεις που θα αφορούν τις τέχνες, την εκπαίδευση, τα εργαστήρια και τις ιατρικές υπηρεσίες. 

Σε έναν μεγάλο κήπο του χωριού θα καλλιεργηθούν οπωροκηπευτικά και άλλα προϊόντα για τις ανάγκες των κατοίκων. Στόχος είναι η κοινωνία του χωριού να μοιράζεται όλους τους πόρους.




Εγχείρημα Τελαίθριον - Καμπάνια υποστήριξης
Συγκέντρωση πόρων για την κατασκευή του κεντρικού θόλου της κοινότητας!
http://indiegogo.com/free-and-real

Τι είναι το εγχείρημα Τελαίθριον;
Το εγχείρημα Τελαίθριον έχει ως στόχο την δημιουργία της πρώτης, απόλυτα αναγκαίας, οίκο-κοινότητας στην Ελλάδα η οποία θα λειτουργήσει ως πρότυπο αυτάρκειας, υγιών και αρμονικών συνθηκών ζωής με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες και στο οικοσύστημα, ανανεώσιμες πηγές για ενέργεια, καθαρά και αποτελεσματικά μέσα μεταφοράς, συνεχής έρευνα και εκπαίδευση σε όλα τα σχετικά θέματα και τεχνολογίες, τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς όλους.
Με αυτή την καμπάνια και την ανεκτίμητη υποστήριξη σας, σκοπεύουμε να περάσουμε το εγχείρημα στην επόμενη φάση!
Η καμπάνια θα μαζέψει τα απαραίτητα κεφάλαια που απαιτούνται για την κατασκευή του κεντρικού Γεωδαιτικού Θόλου ο οποίος θα λειτουργεί σαν την καρδιά της κοινότητας. Κατασκευάζοντας αυτόν τον πρώτο θόλο το εγχείρημα θα πετάξει προς τα επόμενα σημαντικά βήματα. Αυτός ο θόλος, μεγέθους περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων, θα μας δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία «βάση» στην περιοχή όπου θα γίνει η κοινότητα και να αρχίσουμε την διοργάνωση πρακτικών σεμιναρίων, φεστιβάλ ανταλλαγής ικανοτήτων, φόρουμ ευαισθητοποίησης και οικολογικά εργαστήρια.
Θα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο!

Το αντίκτυπο και γιατί τώρα;
Η ένταση στην οποία υποβάλλεται ο πλανήτης μας σήμερα δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να επανασχεδιάσουμε τον πολιτισμό μας και πιο σημαντικά τους εαυτούς μας. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το τώρα για να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να προχωρήσουμε σε ένα πιο βιώσιμο και πιο ισορροπημένο μέλλον.«Μια εισβολή ολόκληρων στρατών μπορεί να αντισταθεί, αλλά όχι μία ιδέα της οποίας ο καιρός έχει έρθει», μας λέει ένα αγαπημένο απόσπασμα, και τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι προφανές ότι έχει έρθει η ώρα για μία συνειδητή αλλαγή παραδείγματος.
Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του κεντρικού θόλου μέχρι την άνοιξη του 2012, θα είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε και να φιλοξενήσουμε μία σειρά από εργαστήρια τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους από ποτέ. Η σειρά εργαστηρίων μας «σχολείο αυτάρκειας» θα έχει το δικό του καταφύγιο.
Το αντίκτυπο δεν μπορεί να μετρηθεί σε λόγια η αριθμούς, αλλά μέσα από τις αγκαλιές, τα χαμόγελα και τα καλά λόγια που λαμβάνουμε από τους ανθρώπους που μας επισκέπτονται και που προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο τους και την ενέργεια τους στο εγχείρημα καθ όλη την διάρκεια του χρόνου.
Φυτεύοντας μέσα μας, και μέσα τους, τους σπόρους της αλλαγής, παρακολουθούμε τόσο εμάς όσο και αυτούς, να προχωράμε προς ένα πιο υγιές, πιο ελεύθερο μέλλον!

Τι χρειαζόμαστε και τι κερδίζετε εσείς!
Η συγκεκριμένη καμπάνια είναι αποκλειστικά αφιερωμένη για την κατασκευή του κεντρικού Γεωδαιτικού Θόλου. Ο θόλος θα αποκτηθεί από την Pacific Dome International. Το ποσό που απαιτείται δεν συμπεριλαμβάνει τα υλικά που χρειάζονται για ξύλινο πάτωμα που δεν παρέχεται από την Pacific Domes.
Αν το ποσό που συγκεντρωθεί, είναι λιγότερο από όσο απαιτείται, θα φυλαχτεί μέχρι να καταφέρουμε να μαζέψουμε ολόκληρο το ποσό από άλλες πιθανές πηγές, ή μπορεί να χρειαστεί να τρέξουμε την καμπάνια πάλι.
Παρακαλούμε δείτε να μοναδικά πλεονεκτήματα που έχουμε δημιουργήσει για εσάς ως αντάλλαγμα για την συνεισφορά σας σε αυτή την καμπάνια στην σελίδα μας στο IndieGoGo πατώντας εδώ [www.indiegogo.com/free-and-real]
Όλη η διαδικασία, αυτού και όλου του εγχειρήματος στο σύνολό του θα δημοσιεύεται στις σελίδες μας και στα κοινωνικά μας δίκτυα.

Άλλοι τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε..
Αν δεν είστε σε θέση να βοηθήσετε προσφέροντας κάποιο χρηματικό ποσό, μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι να μας βοηθήσετε να πετύχουμε όχι μόνο αυτόν τον στόχο αλλά ολόκληρο το εγχείρημα.
-Δημοσιεύστε αυτή την καμπάνια στα αγαπημένα σας κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, κτλ) και κάντε “like” στην σελίδα μας στο IndieGoGo
-Αποστείλετε ένα e-mail στους φίλους και στην οικογένεια σας ώστε να μάθουν για εμάς.
-Αποστείλετε ένα e-mail σε εμάς ενημερώνοντας μας τι άλλο μπορείτε να προσφέρεται (ικανότητες, γνώσεις, ιδέες, κ.α.)
-Ελάτε να μας επισκεφτείτε και εργαστείτε μαζί για την δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος!

Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη σας!






2 σχόλια:

  1. Επιτέλους,μια αχτίδα φωτός μια ελπίδα!Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να μη φεύγει το συνάλλαγμά μας στο εξωτερικό, ρίξτε μια ματιά εδώ:

    hellenicdomes.blogspot.com
    hellenicgreenhouse.blogspot.com
    hellenicexhibitions.blogspot.com
    hellenicdaedalus.blogspot.com

    Φιλικά

    Σταύρος Χόης
    stavroshois@gmail.com
    6946 651563

    ΑπάντησηΔιαγραφή