Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Δίκτυο Δράσεων & Αλληλεγγύης Καλαμάτα


Το Δίκτυο Kalamata Freespace είναι ένα ανοιχτό και αυτόνομο δίκτυο πληροφόρησης και δραστηριοποίησης , με σκοπό τη δημιουργία ενός κόσμου βιώσιμου, αλληλέγγυου, ελεύθερου και πάνω απ’ όλα σε αρμονία με τη φύση γύρω μας.
Η ομάδα αυτή ξεκίνησε ως ένας χώρος έκφρασης καλλιτεχνών που επέλεξαν να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν στην περιφέρεια και όχι στην πρωτεύουσα, καθώς αυτό έβλεπαν ότι συντελεί σε μια ποιοτική διαφορά στην καλλιτεχνική τους παραγωγή,.

Στην πορεία, όμως η παρέα μεγάλωσε και μπήκε νέος κόσμος,...... ποδηλάτες, ακτιβιστές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, και ευρύτερα όποιος επιθυμεί να σκέφτεται ελεύθερα και να δραστηριοποιείται έξω από τις νόρμες που επιβάλλει το σύστημα και η κοινωνία της παγκοσμιοποίησης.
Μέσα από το δίκτυο προσπαθούμε να αποδεσμευτούμε από την κουλτούρα του “κέντρου” και της μονοδιάστατης ανάπτυξης που αυτή επιβάλλει και να αναδείξουμε ή και να συν-δημιουργήσουμε έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής , αποκεντρωμένο, εμποτισμένο με τις αρχές της οικολογικής σοφίας και βιωσιμότητας , της κοινωνικής αλληλεγγύης , του σεβασμού στην διαφορετικότητα, της άμεσης δημοκρατίας , της αυτο-οργανωμένης δράσης και της συνεργασίας. Πάνω από όλα, αντιπροτείνουμε μια εναλλακτική άποψη πάνω στην καθημερινότητά μας, χωρίς όμως να προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν. (ούτως ή άλλως σε αυτήν την ζωή που ζούμε, ο καθένας είναι αφέντης της συνείδησής του και κυρίαρχος των πράξεών του και μόνο!)
Προωθούμε λοιπόν, και οργανώνουμε κάθε μορφή εναλλακτικής δράσης που συμβάλει στην κοινωνική αλληλεγγύη, όπως είναι , το Δίκτυο Ανταλλαγής Προϊόντων & Υπηρεσιών, Ανταλλακτικά και Χαριστικά Παζάρια, στην διατήρηση και προάσπιση της τοπικής βιοποικιλότητας, όπως οι Ανταλλαγές Σπόρων από Παραδοσιακές Ποικιλίες. Στην Αυτοδιαχείριση των Σκουπιδιών και της Ενέργειας γύρω μας, με Κατασκευή και Διάθεση Κομποστοποιητών σε Δημόσιους Χώρους και Εναλλακτικούς τρόπους Δόμησης. Τέλος, στην δημιουργία πολιτισμού ο οποίος δεν είναι ένα κακέκτυπο της κουλτούρας του κέντρου, αλλά αντίθετα αποτελεί ένα ζωντανό και συνεχώς εξελισσόμενο οργανικό μέρος μιας πόλης που προσπαθεί να μείνει ελεύθερη ,σε αρμονική διάδραση με το λαϊκό μας πολιτισμό και με την πανέμορφη φύση που μας αγκαλιάζει.
Στόχος του Δικτύου KALAMATA FREESPACE είναι να ενώσει τον κόσμο που πιστεύει σε όλα αυτά, παρατηρεί και ανησυχεί για τη σύγχρονη κατάσταση αλλά και προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί για να κάνει σιγά σιγά τον κόσμο γύρω του πιο όμορφο.
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε, για να κάνουμε όλοι μαζί την πόλη μας και την καθημερινότητα μας πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου