Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Εγκαινιάστηκε το πρώτο κοινωνικό παντοπωλείο της Μητροπόλεως Μαντινείας, στην Τρίπολη

Εγκαινιάστηκε το πρώτο κοινωνικό παντοπωλείο της Μητροπόλεως Μαντινείας, στην Τρίπολη, με σκοπό τη στήριξη οικονομικά αδυνάτων με τρόφιμα, ρούχα και κάθε άλλους είδους προσφορά από την τοπική Εκκλησία.

Τα εγκαίνια στο "Καλάθι του Φτωχού Αδελφού", το πρώτο κοινωνικό παντοπωλείο της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας πραγματοποίησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος παρουσία πλήθους Τριπολιτών.

Το κοινωνικό παντοπωλείο στεγάζεται σε ένα από τα καταστήματα που βρίσκονται κάτω από τον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, επί της οδού Κύπρου 6.


Ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος μιλώντας μετά το πέρας του αγιασμού των εγκαινίων, αναφέρθηκε σε παρόμοιες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι χριστιανοί ανά τους αιώνες, επισημαίνοντας το έλεος του Θεού και την βοήθεια που παρείχε σε αυτούς η εκκλησία.

Στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού έργου της μητροπόλεως Μαντινείας, τους τελευταίους μήνες γίνεται συστηματικά διανομή τροφίμων από το ναό της Αγίας Βαρβάρας και λειτουργεί ιματιοθήκη από τον ναό της Μεταμορφώσεως στην Τρίπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου