Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Δωρεάν Εμβολιασμοί σε Ανασφάλιστα Παιδιά


8 στα 10 παιδιά που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δεν έχουν εμβολιαστεί, γιατί οι γονείς τους είναι ανασφάλιστοι .
 Εκτεθειμένα σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα είναι χιλιάδες παιδιά  που δεν έχουν κάνει το βασικό εμβολιασμό, γιατί οι γονείς τους είναι ανασφάλιστοι. 8 στα 10 παιδιά που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής προσέρχονται για δωρεάν  εμβολιασμό.
Το πρόβλημα αποτελεί βόμβα για τη Δημόσια υγεία, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επιστρέψουν  σοβαρές ασθένειες, απειλητικές για τη ζωή, όπως ο τέτανος, ο κοκκύτης, η διφθερίτιδα, η ιλαρά, η ερυθρά, η μηνιγγίτιδα και η ηπατίτιδα Β.
Εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων γονέων και γονέων χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση, ξεκινά το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής από 20 Αυγούστου 2012. Σε πέντε σημεία της Αθήνας - στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στα τέσσερα παραρτήματά του στους Δήμους Ίλιου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ηρακλείου, θα καταγράφονται τα εμβόλια που χρειάζεται κάθε ανασφάλιστο παιδί από εθελοντές παιδιάτρους που στελεχώνουν τους εμβολιαστικούς σταθμούς.
Η δράση υλοποιείται με τη στήριξη των Δημάρχων Ίλιου κου Ζενέτου, του Δημάρχου Ηλιούπολης κου Βαλασσόπουλου, του Δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κου Πανά και του Δημάρχου Νέου Ηρακλείου κου Βαλασσόπουλου.
Πληροφορίες για τους τόπους και το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών θα δίνονται από 20 Αυγούστου στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος. στο τηλέφωνο 2103847374.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου