Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Μπείτε κι εσείς στον «Μαγικό κόσμο της παιδικής αθωότητας»

Με πρωτοβουλία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών για την Αγωγή Παιδιού πραγματοποιείται το ερχόμενο τριήμερο για 3η χρονιά στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (Σ.Ε.Φ) η 3η ΠΑΙΔΙΑΔΡΟΜΗ.

Οι πύλες του Φεστιβάλ που θα ξετρελάνει τα παιδιά θα ανοίξουν για το κοινό, γονείς και λιλιπούτειους φίλους την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου.

Οι δραστηριότητες αφορούν σε μία μεγάλη γκάμα από την προσχολική ηλικία μέχρι και την εφηβεία.Στόχος είναι να συμβάλλει στον θεσμό της οικογένειες φέρνοντάς την σε επαφή με τους φορείς και τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που  διαμορφώνουν τον κόσμο του παιδιού ενώ ταυτόχρονα οι γονείς να ενημερωθούν για όλες τις υπηρεσίες που αφορούν στην διαμόρφωση μίας υγιούς παιδικής προσωπικότητας.


Η 3η ΠΑΙΔΙΑΔΡΟΜΗ που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και στήριξη του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, της δ/νσης Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δήμου Πειραιά, προσβλέπει στο να συμβάλλει στην εκπαίδευση των παιδιών του σήμερα ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες του αύριο μέσα από την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την καλλιτεχνική δημιουργία, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία και την κοινωνική συμπεριφορά.

Τα μικρά αλλά και γιατί όχι και τα μεγάλα παιδιά αναμένεται να ταξιδέψουν σε έναν μαγικό κόσμο της παιδικής αθωότητας διαλέγοντας μέσα από δεκάδες επιλογές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα.

Μερικές μόνο από αυτές είναι:
Θεατρικό παιχνίδι, μουσική, χορός, κατασκευές, παραμυθοπαράσταση, βιωματικό και διαδραστικό παραμύθι,  εργαστήρι μουσικής προπαιδείας, ο κόσμος της ανακύκλωσης.

Ακόμα θα ενημερωθούν για την οδική ασφάλεια και την υγιεινή διατροφή που μέσα από την παραμυθοκουζίνα θα κάνουν το μπρόκολο σουβλάκι και το κουνουπίδι γαριδάκια, θα παίξουν παρέα με τον Διατροφούλη και θα μάθουν παίζοντας απολαμβάνοντας τα πρότυπα παιχνίδια του μίνι Διατροφότοπου που η Τροφούπολη δημιούργησε για όλους τους μικρούς επισκέπτες.

Θα ρίξουν τις κορίνες στο bowling του Υδατανθρακούλη, θα ψήσουν στο φούρνο του Ψωμούλη, θα ρίξουν τα ζάρια και θα ταιριάξουν τις τροφές σύμφωνα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν παρέα με τους ήρωες κόμιξ της Τροφούπολης, θα ισορροπήσουν τα οσπριοπουγκιά πάνω στο κεφάλι και άλλα πολλά πολλά τροφοπαιχνίδια!

Οι μικροί καλλιτέχνες θα παίξουν με όλα τα χρώματα  της πλαστελίνης κατασκευάζοντας κήπους, κουκλάκια και αεροπλάνα, θα κατασκευάσουν τα δικά τους μουσικά όργανα με υλικά από το σπίτι και θα κάνουν συναυλία. Ως μελλοντικοί επιστήμονες θα γίνουν αστροφυσικοί μαθαίνοντας για τους πλανήτες και θα μελετήσουν τα αστέρια μέσα από ένα τηλεσκόπιο. Επίσης θα μάθουν πως δημιουργείται το κινούμενο σχέδιο σκηνοθετώντας το δικό τους έργο.

Οι φίλοι της μπάλας θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν ποδόσφαιρο βάζοντας γκολ παρέα με τον διεθνή ποδοσφαιριστή Σπύρο Μαραγκό. Θα διαγωνιστούν στο Bowling,  θα κάνουν Roller Skating και θα διασκεδάσουν με αμέτρητα ομαδικά παιχνίδια ενώ επιπλέον θα λειτουργεί και Παιδότοπος γα όλα τα παιδιά

Τέλος θα υπάρχει δυνατότητα πελματογραφήματος για μικρούς και μεγάλους και εξέταση σπονδυλικής στήλης.

Η 3η ΠΑΙΔΙΑΔΡΟΜΗ είναι ένα τριήμερο δράσης, ενημέρωσης, διασκέδασης, γνώσης και παιχνιδιού!

Πραγματοποιείται με την στήριξη και την συμμετοχή των: Εργαστήρι Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, παιδαγωγικό τμήμα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, Μ.Κ.Ο. για την γονεϊκή ισότητα και το παιδί  ΓΟΝ.ΙΣ,  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.Α.Σ  Πάνος Μυλωνάς, Φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, Νεανικό Πλάνο (κινούμενο σχέδιο), Μ.Κ.Ο. GREENPEACE, UNISEF, Σύλλογος  προστασίας αγέννητου παιδιού  ΑΓΚΑΛΙΑ, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Πειραιά , Δήμος Πειραιά, ελληνική πλαστελίνη  RECORD,  ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ,  ΤΡΟΦΟΥΠΟΛΗ, περιοδικό ΔΙΑΤΡΟΦΟΥΛΗΔΕΣ, εκδοτικός οίκος Άγκυρα, First Aid GREECE (εκπαίδευση στην παροχή πρώτων βοηθειών), Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Πειραιά (εκπαίδευση στην αναπνευστική αναζωογόνηση και στην πνιγμονή για παιδιά), Open Health Alliance (Γιατροί),  PLAYLEARNING (εκπόνηση εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού), Μορφές Έκφρασης (θεατρική ομάδα), Volta Fun Park (Παιδότοπος), PLAYGROUP HELLAS (ομάδα κοινωνικοποίησης),  Image Media Group (διακόσμηση δωματίων), ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ (εργαστήρι κατασκευής & θεάτρου μαριονέτας), Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΣΤΕΡΑΣ, κύτταρο εναλλακτικών αναζητήσεων νέων ΚΕΑΝ, pamebolta.gr  κ.α.

Το τριήμερο θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτυ…
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
Ώρες  λειτουργίας:
Παρασκευή  12:00 έως 22:00
Σάββατο και Κυριακή 10:00 έως 22:00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου