Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Θεατρική Παράσταση για Παιδιά & Παράλληλες εκδηλώσεις για Όλους


'Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ......ΕΣΥ!¨ 
μια συνάντηση των μικρών κόσμο-καλλιεργητών στο κήπο του με αφορμή τη θεατρική παράσταση για παιδιά "Το Μεγάλο ταξίδι του μικρού κοριού Κορνήλιου"

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 - ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ BADMINTON
Το Badminton συνεχίζοντας τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές καινοτομίες του φιλοξενεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του την παράσταση "Το μεγάλο ταξίδι του μικρού κοριού Κορνήλιου " ένα οικολογικό παραμύθι φαντασίας για το μέλλον της Γης από την θεατρική ομάδα « Μικροί Πυροτέχνες». Παράλληλα και με αφορμή την παράσταση δημιουργεί μια ευρύτερη δράση με το γενικό τίτλο ¨ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ......ΕΣΥ!¨
Η παρούσα πρωτοβουλία επιθυμεί να προκαλέσει μια ρεαλιστική σύνδεση ανάμεσα σε μια επινόηση μύθου (θεατρική παράσταση) και την πραγματικότητα και να εμπνεύσει τα παιδιά να συμμετάσχουν σε τρόπους δράσης. 

Με προσανατολισμό την παραπάνω κεντρική ιδέα ο προαύλιος χώρος του Badminton θα φιλοξενήσει εργαστήρια, δραστηριότητες και ομάδες ενημέρωσης που έχουν σχέση με τον οικολογικό θεματικό πυρήνα της θεατρικής παράστασης. Κοινή μας επιθυμία είναι τα παιδιά και οι γονείς να αποκτήσουν ενημέρωση σε πραγματικό επίπεδο και με διαδραστικό τρόπο να γνωρίσουν τρόπους που μπορούν να υιοθετηθούν και να λειτουργήσουν υπέρ μιας πιο φυσικής ζωής. Η συνολική πρωτοβουλία θέλουμε να δώσει ένα μικρό εργαλείο για μια εφικτή και περισσότερο ισορροπημένη σχέση με τον πλανήτη μας.

Θεματικοί πυρήνες δράσεων:
σπόροι και καλλιέργεια
διαχείριση απορριμμάτων
ανταλλαγή χειροτεχνία ανακύκλωση
φυσικός τρόπος μετακίνησης
φυσική δόμηση ελεύθερος χώρος κήπος
προστασία φυσικού περιβάλλοντος/ προστασία απειλούμενων ειδών & υδάτων
ενέργεια


εργαστήρια που θα λειτουργήσουν στον προαύλιο χώρο : 

Εργαστήρι πάνινης κούκλας με ανακυκλώσιμα υλικά ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΗΤΣΑΚΑΚΗ
Κατασκευή από πηλό χρηστικών αντικειμένων για παιδιά ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΒΑΤΑΓΓΕΛΟΥ
Εργαστήρι πέρμα κουλτούρα προσαρμοσμένο για παιδιά
Εργαστήρι κομποστοποίησης με την παρουσίαση μικρού κάδου ειδικά φτιαγμένου για παιδιά : ομάδα του ΚΕΑΝ
Χαριστικό παζάρι παιδικού βιβλίου και ρουχισμού ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Μοίρασμα σπόρων από τον ΠΕΛΙΤΙ
Συμμετοχή των ομάδων αλληλέγγυου εμπορίου LACANDONA, ΣΥΝ ΑΛΛΟΙΣ

Ο προαύλιος χώρος με τα εργαστήρια θα είναι ανοιχτός τρεις ώρες πριν την παράσταση

Παρακαλούνται γονείς και παιδιά να φέρνουν μαζί τους οτιδήποτε έχει σχέση με το παιδί όπως παιγνίδια , ρουχισμό , γραφική ύλη , μπογιές ζωγραφικής , τετράδια , μολύβια κόλλες χρωματιστές κλπ.. προκειμένου να το ανταλλάξουν με ότι θα διαθέτει το χαριστικό και ανταλλακτικό παζάρι ώστε να λειτουργήσει ουσιαστικά το μήνυμα της προσφοράς ..
Τα είδη θα παραδίδονται στην ομάδα του Ανταλλακτικού παζαριού της πλ. Συνάγματος που συμμετέχει στις δράσεις αυτής της παράστασης , με σκοπό να προσφερθούν σε παιδιά και γονείς που τα έχουν άμεση ανάγκη ..
Η εκδήλωση στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου