Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας σε Φιλαδέλφεια & Κορυδαλλό

Φιλαδέλφεια

Να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες ηλικίας 40 έως 69 ετών, δίνει τη δυνατότητα το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι».


Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή κάθε Τρίτη & Πέμπτη, από τις 11:00 μέχρι και τις 14:00, στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Αχαρνών 464 και Αγ. Αναργύρων, 3ος Όροφος) και κάθε Τετάρτη από τις 14:00 έως τις 17:00 στο Τμήμα Πρωτοκόλλου του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος (Δεκελείας 97, Ισόγειο).
Η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 και τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα εξής:
  • Εκκαθαριστικό Εφορίας.
  • Βιβλιάριο Απορίας ή Υπεύθυνη Δήλωση περί μη Ασφάλισης.
  • Λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, Ο.Τ.Ε, ΕΥΔΑΠ, κ.λ.π) για πιστοποίηση κατοικίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με την Κοινωνική Υπηρεσία στο τηλ. 210 25 89 917, εσωτ. 301.
Κορυδαλλός


Δωρεάν εξέταση μαστού, σε όλες τις γυναίκες του Κορυδαλλού, που ανήκουν στην ηλιακή ομάδα από 20 έως 40 ετών, προσφέρει ο Δήμος Κορυδαλλού, συνεχίζοντας τις δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης κατά του καρκίνου.


Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, στα δημοτικά ιατρεία, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, από τις 9 το πρωί έως στις 1 μετά το μεσημέρι, θα γίνεται δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία για ανασφάλιστες κι άπορες γυναίκες, σε συνεργασία το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας.

Επίσης, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, θα προσφέρεται Δωρεάν Κλινική Εξέταση (Ψηλάφηση) Μαστού για τις γυναίκες- κατοίκους του δήμου.

Η κλινική εξέταση, σε συνδυασμό με την ενημέρωση σε θέματα πρόληψης του καρκίνου του μαστού και την εκπαίδευση, κυρίως των νέων γυναικών, από έμπειρο ιατρό Ογκολόγο στην τεχνική της αυτοεξέτασης, στοχεύει στην υιοθέτηση, από την μεριά των συμμετεχόντων, θετικών συμπεριφορών υγείας, καθώς και στην διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στην κουλτούρα του προσυμπτωματικού ελέγχου, ο οποίος οδηγεί στην έγκαιρη διάγνωση με σωτήρια αποτελέσματα για την ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου