Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

3ήμερο χωρίς προρτοφόλι! όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις για να διασκεδάσετε χωρίς budget

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έφτασε και είναι γεμάτο από διασκεδαστικές και εντελώς δωρεάν επιλογές. Λίγο πριν αποχαιρετήσετε τις απόκριες και πετάξετε χαρταετό, μασκαρευτείτε για τελευταία φορά και απολαύστε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, διαλέξεις, εκθέσεις, ξεναγήσεις στην πόλη, πικ νικ στα πάρκα της, με πολύ κέφι, όρεξη και φυσικά τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Σάββατο 1 Μαρτίου:
- "Digital Dreams-Ψηφιακά Όνειρα στον Πολυχώρο Vault" Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει από το Σάββατο 1 Μαρτίου την έκθεση Ψηφιακής Φωτογραφίας του Πέτρου Βαζακόπουλου με τίτλο "Digital Dreams -Ψηφιακά Όνειρα". Η έκθεση με τίτλο "Ψηφιακά όνειρα - Digital Dreams" έχει σκοπό να αναδείξει μέσα απο τη μοντέρνα ψηφιακή τεχνολογία το ονειρικό ματαιόδοξο αλλά και απόμακρο μέλλον. Την ομορφιά που έχει χαθεί, τις βασικές αξίες και τις ελπίδες που έχουν χάσει το νόημά τους καθώς και ότι η τεχνολογία για ακόμα μία φορά δε μας βοηθάει αλλά φαίνεται και αυτή ξεπερασμένη, χωρίς να έχει ύπαρξει, καθώς μολύνει το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο.

- "Megalopolis: έκθεση φωτογραφίας και προβολή ταινίας" Το Open C.A.S.E. 303 φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας Megalopolis του Μάρκου Δολοπίκου. Παράλληλα με την έκθεση, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, θα προβληθεί η ταινία : Symphony of a Great City του Walter Ruttmann. Γυρισμένη το 1927, το φιλμ είναι σημαντικό όχι μόνο για την καλλιτεχνική του αξία, αλλά κυρίως γιατί αποτελεί ένα είδος «χρονοκάψουλας» ανυπολόγιστης ιστορικής αξίας: Η ταινία καταγράφει την καθημερινή ζωή στην μεγαλούπολη του Βερολίνου, όπως δεν θα την ξαναδούμε ποτέ, μετά τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που άλλαξαν το πρόσωπό της για πάντα.

- "Έκθεση γελοιογραφίας στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης" To Kέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του την έκθεση του Κουβανού Άνχελ Μπολιγάν και του Μιχάλη Κουντούρη: "Με κοινή γλώσσα το χιούμορ -Μια συνάντηση, δύο σκιτσογράφοι, δεκάδες βραβεία, καμία λέξη".

- "Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας" Γνωρίστε την Αθήνα με τη βοήθεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Το Σάββατο 1 Μαρτίου περιηγηθείτε στο χώρο της Βορείου Κλιτύος Ακροπόλεως, έναντι Μουσείου Κανελλοπούλου, και την Κυριακή 2 Μαρτίου επισκεφτείτε την Πνύκα και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.


Κυριακή 2 Μαρτίου:
- "Passport project στο Zp87" Η μουσικοθεατρική παράσταση Passport project, με τίτλο «γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ' τις πατρίδες» παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, στον νέο Χώρο Έκφρασης και Πειραματισμού Zp87. Ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται ζωές οικουμενικές. Μιλούν για το ταξίδι του ενός - αλλά και όλων μας. Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό, μέχρι τον Μικρασιάτη του '22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄ τις πατρίδες.

- "Η Hélène Cinque φέρνει το Θέατρο του Ήλιου στο ΚΕΤ" Μια εμβληματική φιγούρα του γαλλικού θεάτρου, η σκηνοθέτις Hélène Cinque, από το Théâtre du Soleil (Θέατρο του Ήλιου), μιλάει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για τη δουλειά της την Κυριακή 2 Μαρτίου στις 15:00 στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.


Σάββατο και Κυριακή:
- "Η πόλη γιορτάζει το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς" Σε αποκριάτικους ρυθμούς θα συνεχίσει να ζει η Αθήνα το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς με εκδηλώσεις σε όλη την πόλη. Από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου, ο Δήμος Αθηναίων μας επιφυλάσσει πολλές και διασκεδαστικές εκπλήξεις.

- "Μήνας θεάτρου στο Παλαιό Φάληρο" Το τμήμα θεάτρου του δήμου Π. Φαλήρου διοργανώνει παραστάσεις με ερασιτέχνες ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας όλα τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο για όλους. Από το Σάββατο μέχρι τις 16 Μαρτίου, παρουσιάζεται η παράσταση
"Με δύναμη από την Κηφισιά" των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά.

- "Ο Τίγρης στο Studio Κοιτώνες του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα" Η παράσταση ο Τίγρης του Μurray Schisgal από τη θεατρική ομάδα Ρίσκο ανεβαίνει από 22 Φεβρουαρίου έως 16 Μαρτίου στο Studio «Κοιτώνες», Γ' Κτίριο, του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 8 μ.μ. Μια σπουδή σε ένα έργο που διαπραγματεύεται με χιούμορ και τρυφερότητα, τη σχέση των δυο φύλων, την ανάγκη για επικοινωνία, ασκώντας κριτική στο δυτικό τρόπο ζωής, με σαφείς επιρροές από το κίνημα των Μπίτνικ, τη γενιά της αμφισβήτησης στη δεκαετία του '60, στην Αμερική, μα αρκετά επίκαιρο και σήμερα.

- "Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων: Δεκαήμερο με δωρεάν παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους" Παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο θα πραγματοποηθούν στο πρώτο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων στο χώρο του Θεάτρου Προσκήνιο. Για 10 ημέρες θα παρουσιαστούν αξιόλογες παραστάσεις από 11 εταιρικούς θιάσους εκ των οποίων οι 3 αφορούν θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και νέους. Το Σάββατο παρακολουθήστε την παράσταση "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ" από το θεατρικό οργανισμό «Κάτω από τη Γέφυρα» και την "MIKRASIA" από την ομάδα «Γέφυρα», ενώ την Κυριακή απολαύστε την παράσταση "ΕΝΑ ΞΩΤΙΚΟ ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΜΟΥ" από την Αστική μη κερδοσκοπική θεατρική Εταιρεία, «Ωρών».

- "Ανασφάλλω x2: Έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης" Την έκθεση φωτογραφίας "Ανασφάλλω x 2" του Πέτρου και Κωνσταντίνου Σοφικίτη, εμπνευσμένη από την χορευτική παράσταση "Ανασφάλλω revised" του Χορογράφου και Σκηνοθέτη Τάσου Μπεκιάρη φιλοξενεί και αυτό το Σαββατοκύριακο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η έκθεση φωτογραφίας αντλεί δυναμικότητα από την κίνηση και αποτυπώνει την κίνηση που αντλεί ένταση από τις εικόνες.

- "Το περιβάλλον και εγώ: Ψηφιακή παράσταση στο Ίδρυμα Ευγενίδου" Η παράσταση αντιμετωπίζει με επιστημονική ακρίβεια και σαφήνεια όλα τα πολύπλοκα και καυτά θέματα σχετικά με την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, η οποία έχει κυριολεκτικά «βραχυκυκλώσει» τις φυσικές διαδικασίες ανακύκλησης.

- "Έκθεση φωτογραφίας της Pauliana Valente Pimentel στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" Τον Μάιο του 2012, σε μια περίοδο πολλών κοινωνικών και πολιτικών εντάσεων, η Pauliana Valente Pimentel επισκέφθηκε την ελληνική πρωτεύουσα και, κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής αυτής διαμονής της, γνώρισε και συμβίωσε με διάφορους ανθρώπους, αναζητώντας το πορτραίτο των «νέων της Αθήνας». Το αποτέλεσμα αυτού η έκθεση φωτογραφίας και προβολή video "Οι Νέοι της Αθήνας – Youth of Athens" της Πορτογαλίδας φωτογράφου Pauliana Valente Pimentel, σε επιμέλεια της Ana Matos θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα».


Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου: Πάρτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, φτιάξτε ένα καλαθάκι με νηστίσιμες και άλλες λιχουδιές και απολαύστε το πέταγμα του χαρταετού μαζί με ένα χορταστικό πικ νικ στα πάρκα της Αθήνας.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου