Σάββατο 12 Απριλίου 2014

DIY: Πήλινο Στρουμφάκι

Για τους περισσότερους από εμάς, τα Στρουμφάκια αποτελούν αγαπημένες μορφές της παιδικής ηλικίας! Αυτό το χαριτωμένο Στρουμφάκι από πηλό μας θυμίζει έντονα τα παιδικά μας χρόνια και θα αποτελέσει σίγουρα ένα ευχάριστο δώρο για όποιον
έβλεπε φανατικά την εκπομπή ως παιδί ή ως ενήλικας. Αν νιώθετε πολύ δημιουργικοί, μπορείτε να φτιάξετε όλες τις φιγούρες των Στρουμφ μαζί με τη Στρουμφίτα καθώς και μερικά πολύχρωμα και σπίτια από πηλό! Είναι ένα πολύ όμορφο έργο που σίγουρα θα εκτιμήσουν παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών.

Υλικά:

• μια συσκευασία πολυμερικού πηλού μπλε χρώματος
• μια συσκευασία πολυμερικού πηλού λευκού χρώματος
• μια συσκευασία πολυμερικού πηλού μαύρου χρώματος
• διάφορα εργαλεία επεξεργασίας πηλού


Οδηγίες: 
1. Φτιάξτε το κεφάλι, το σώμα, τη μύτη και τα’ αυτιά, αφήνοντας αρκετή ποσότητα μπλε πηλού για τα χέρια και μια μικρή ουρά.
2. Ισιώστε τις άκρες των αυτιών και ενώστε τα αυτιά και τη μύτη στο κεφάλι.
  
3. Χρησιμοποιήστε το σετ εργαλείων Fiskars Embossing tools για να ενώσετε τα κομμάτια μεταξύ τους. Θα σας φανούν χρήσιμα τα εργαλεία με το μεγάλο τελείωμα μπίλιας καθώς και αυτά με το πολύ μικρό τελείωμα μπίλιας.
4. Ενώστε το κεφάλι με το σώμα.
5. Με δύο κομμάτια μπλε πηλού φτιάξτε τα χέρια. Στη μία άκρη του φτιάξτε την παλάμη, με 2 σχισμές για τα 3 δάχτυλα και δώστε οβάλ σχέδιο στον αντίχειρα.
  
6. Η παρακάτω εικόνα δείχνει την παλάμη και το χέρι έτοιμα καθώς και το κομμάτι του πηλού πριν φτιαχτεί το χέρι.
7. Κάντε τα χέρια λίγο πιο επίπεδα στο ύψος των ώμων και ενώστε τα στο σώμα φροντίζοντας ο αντίχειρας να είναι από την πλευρά του σώματος.
  
8. Πλύνετε τα χέρια σας για να μην ανακατευτεί το μπλε χρώμα στον λευκό πηλό.
9. Πάρτε μια ποσότητα λευκού πηλού και φτιάξτε ένα καπέλο για το Στρουμφάκι σας, όπως κάνατε και με το σχήμα του σώματος, αλλά με ένα επίπεδο σημείο για μπορέσετε να το τοποθετήσετε στο κεφάλι του.
10. Φτιάξτε δύο μικρές λευκές μπάλες και δύο ακόμα μικρότερες μαύρες.
11. Πιέστε τις λευκές μπάλες μέχρι να γίνουν επίπεδες, στη συνέχεια τοποθετήστε πάνω τους τις μαύρες μπάλες και κάντε τις κι αυτές επίπεδες. Τα μάτια είναι έτοιμα!
12. Φτιάξτε εσοχές για τα μάτια πάνω από τη μύτη. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να σχηματίσετε και τα φρύδια.
  
13. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μάτια και χαράξτε ένα χαμογελαστό στόμα στο Στρουμφάκι σας.
14. Με λίγο λευκό πηλό φτιάξτε το παντελόνι του προσθέστε μια μικρή ουρά.
15. Ύστερα φτιάξτε τα πόδια του από λευκό πηλό σε σχήμα σταγόνας.
16. Προσθέστε τα πόδια στο σώμα, βεβαιωθείτε ότι το Στρουμφάκι σας μπορεί να σταθεί όρθιο και κάντε διορθώσεις, αν είναι απαραίτητο.
  
17. Επίσης, τακτοποιήστε το χέρια και το κεφάλι όπως προτιμάτε.
18. Ψήστε το στο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε χαρτοπολτό, αφήστε τον να στεγνώσει ένα βράδυ ή 24 ώρες και στη συνέχεια βάψτε τον όταν θα είναι εντελώς στεγνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου