Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Δωρεάν νομικές συμβουλές από συνεργατική ομάδα δικηγόρων

Στο Καφέ «Φλοράλ» της πλατείας Εξαρχείων, κάθε Τετάρτη απόγευμα, μία συνεργατική ομάδα δικηγόρων, αποτελούμενη από 11 νομικούς, θα παρέχει δωρεάν νομική υποστήριξη σε οικονομικά αδύναμους πολίτες, οι οποίοι αυτή την εποχή δίνουν μάχη με τράπεζες και εφορίες για τη διάσωση των περιουσιακών τους στοιχείων.
Η πρώτη συνάντηση ήδη πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες και αφορούσε κυρίως περιπτώσεις ανθρώπων που θέλουν να υποβάλουν δηλώσεις προς τις τράπεζες, προκειμένου να ενταχθούν στο καθεστώς προστασίας της κύριας κατοικίας τους, για να γλιτώσουν τα σπίτια τους από τον πλειστηριασμό.

Σε κείμενο που ανάρτησε η συνεργατική ομάδα δικηγόρων στο site του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων Νεάπολης Μουσείου, αναφέρουν τους λόγους από τους οποίους παρακινήθηκαν:

«Η συγκυβέρνηση της δυστυχίας (Σαμαρά – Βενιζέλου) με τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, τα χαράτσια στα σπίτια, την εξοντωτική φορολογία, το κλείσιμο των νοσοκομείων, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και τις απολύσεις που τις παρουσιάζουν σαν νοικοκύρεμα, την ανεργία, τη μετατροπή της εργασίας σε δουλεμπόριο και τα δρακόντεια μέτρα καταστολής οδήγησαν όλους του πολίτες να χρωστούν στο κράτος και τις τράπεζες. Επειδή πια η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών δεν έχουμε να πληρώσουμε, κράτος και τράπεζες άρχισαν να συμπεριφέρονται απειλητικά και εκβιαστικά εναντίον μας. Επειδή ήλθε η ώρα να χάσουν οι πολίτες και η λαϊκή οικογένεια τη δικιά τους γη και το σπίτι που μένουν, παρ’ ότι η “αγία ατομική ιδιοκτησία” είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμά τους. Σε αυτή τη συνολική επίθεση απαιτείται καθολική αντίσταση από όλες τις δομές αλληλεγγύης, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές κατοίκων και άλλες συλλογικότητες. Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους οικονομικά ανήμπορους πολίτες, τους άπορους, τους αναξιοπαθούντες, τους άνεργους, παρέχοντας δωρεάν νομική υποστήριξη σχετικά με τα επίκαιρα θέματα που μας απασχολούν».

Οσοι ενδιαφέρονται για δωρεάν νομικές συμβουλές, μπορούν να συμμετέχουν στην ομάδα, η οποία θα βρίσκεται στο «Φλοράλ» της πλατείας Εξαρχείων κάθε Τετάρτη από τις 18.00 μ.μ. έως τις 20.00 μ.μ. (πλατεία Εξαρχείων), ενώ μπορούν να επικοινωνήσουν και τηλεφωνικά: 6932-460039 και 6977-208875.

1 σχόλιο: