Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Συνταγή για αλοιφή που κάνει απλά ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Πρόκειται για μία συνταγή για αλοιφή που όπως λέει ο τίτλος, κάνει απλά… τα πάντα..!
Το καλοκαίρι πλησιάζει και αρκετοί από εσάς θα φύγετε σε κάποιο νησί για διακοπές, θα σας φανεί πολύ χρήσιμη.
Τι ακριβώς κάνει;

Πάρτε ανάσα και διαβάστε:
– Ενυδατώνει τα σκασμένα, από το κρύο, χέρια
– Μαλακώνει και περιποιείται σκασμένες φτέρνες, αγκώνες και γόνατα
– Είναι άριστο ενυδατικό για όλο το σώμα
– Είναι κατάλληλη για τα χείλη, ως lip balm
– Καταπραΰνει θερμικά και ηλιακά εγκαύματα
– Περιποιείται τα συγκάματα στα μωρά
– Είναι καλό αντισηπτικό για πληγές και εκδορές
– Είναι κατάλληλη για τη ξηροδερμία του τριχωτού

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:
– 1/2 κούπα βιολογικό λάδι καρύδας
– 1/2 κούπα βιολογικό ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας αγνό μελισσοκέρι
– 3-4 κάψουλες βιταμίνη Ε
– 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
– 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
– 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
Το λάδι καρύδας είναι φυσικό ενυδατικό, καθώς και αντιβακτηριδιακό.
Το ελαιόλαδο έχει ένα σωρό αντιοξειδωτικά καθώς και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Η λεβάντα καταπραΰνει,
το λεμόνι καθαρίζει και απολυμαίνει
και το tea tree είναι αντιβακτηριδιακό και αντιμυκητιασικό.
Η βιταμίνη Ε είναι αντιοξειδωτική και φυσικό συντηρητικό.
Τι άλλο θέλετε από μια αλοιφή;
Η διαδικασία είναι η εξής:
– Σε bain marie λιώνουμε το μελισσοκέρι με τα λάδια, ανακατεύοντας καλά.
– Μόλις λιώσουν όλα, αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια (για να μην εξατμιστούν από τη πολλή θερμότητα), τη βιταμίνη Ε (τρυπάμε με μια βελόνα την κάψουλα για να βγεί το υγρό) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.
– Τοποθετούμε το μίγμα σε αποστειρωμένο βαζάκι, το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμο για χρήση.
– Αν επιθυμείτε μια πιο κρεμώδη υφή χτηπήστε την αλοιφή με μιξεράκι του καφέ, ανά διαστήματα 15 λεπτών, μέχρι να κρυώσει εντελώς.

1 σχόλιο:

  1. Σκέτο βούτυρο καρύδας αρκεί για τα πάντα, ενυδάτωση προσώπου και σώματος. Το μόνο που χρειάζεστε είναι 1 καρύδα που θα πολτοποιήσετε στο μπλέντερ με νερό και μετά θα στραγγίξετε το περιέχομενο με μια πετσέτα και θα βάλετε τον χυμό σε μπολ στο ψυγείο και τέλος την επόμενη μέρα μαζευτε με ένα κουτάλι από την επιφάνεια το βούτυρο που έχει σχηματιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή