Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα απο το ΚΘΒΕ


Τρία δωρεάν εκπαιδευτικά παρουσιάζει για την περίοδο 2011- 2012 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Τα δύο απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το τρίτο σε παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Οι νέες εκπαιδευτικές δράσεις ονομάζονται «Λέξεις που μένουν» και περιλαμβάνονται σε ένα πρόγραμμα για τα εκατό χρόνια εορτασμού από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Τα προγράμματα είναι τα εξής:

«Το Αυγό της Κότας» του Γιώργου Ιωάννου, για μαθητές Ε΄ & Στ΄ δημοτικού.

Οι παραστάσεις-παρουσιάσεις πραγματοποιούνται στις τάξεις των σχολείων και ο θίασος αποτελείται από τρεις ηθοποιούς. Στην αρχή του προγράμματος διανέμεται έντυπο υλικό, το οποίο διευκολύνει τους μαθητές να παρακολουθήσουν το δρώμενο και να συμμετάσχουν σε αυτό. Στη λήξη, υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης με τους μαθητές. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 35-40 λεπτά.
Έναρξη: 23 Νοεμβρίου.

«Ο Κήπος των Πριγκιπών» του Νίκου Μπακόλα, για μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Μια σύγχρονη τραγωδία με σαφείς αναφορές στην τραγωδία της οικογένειας των Ατρειδών. Τα πρόσωπα του Ορέστη, της Κλυταιμνήστρας, του Αγαμέμνονα, του Αίγισθου, της Ηλέκτρας και της Κασσάνδρας ζουν ξανά τον τραγικό τους μύθο μέσα από τη ζωή μιας οικογένειας που κατοικεί στη Θεσσαλονίκη στα χρόνια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 35-40 λεπτά.
Έναρξη: 30 Νοεμβρίου.

«Οι Περιπέτειες του Μπιρμπιρή» της Στέλλας Βογιατζόγλου, για παιδιά 5-12 ετών

Ο Μπιρμπιρής, ένας οδηγός–ταξιδευτής στον χώρο του ανέφικτου, οδηγεί τα παιδιά στη χώρα των παραμυθιών.
Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κυκλικά (κάθε 10 περίπου ημέρες) στα 5 Δημόσια Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που διαθέτουν κλινικές στις οποίες νοσηλεύονται παιδιά από 5 έως 12 ετών. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 35-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου