Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Το σούπερ μάρκετ της αλληλεγγύης

Ενας κοινωνικός πολυχώρος στη Συγγρού προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και σχολικά σε συμβολικές τιμές. Δωρεάν διανομές σε απόρους και ηλικιωμένους.


Μια φωλιά αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τη στήριξη ανέργων, απόρων, ηλικιωμένων και γενικά προσώπων που πιέζονται από την κρίση δημιούργησε η ομάδα εθελοντών "Παιδί και Οικογένεια".

Στη "ΦΩΛΙΑ στήριξης της ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ", όπως ονομάζεται ο κοινωνικός πολυχώρος που βρίσκεται κοντά στη στάση Μετρό Συγγρού - Φιξ, μπορεί κανείς με ετήσια συνδρομή 25 ευρώ να προμηθεύεται είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, απορρυπαντικά, πάνες), ρούχα, βιβλία, σχολικά προϊόντα, παιχνίδια, αλλά και να ζητά ψυχολογική υποστήριξη ή να χρησιμοποιεί εργαστήρια για παιδιά, σε τιμές συμβολικές, που σαφώς και δεν έχουν σχέση με τις τιμές της αγοράς.
Η "ΦΩΛΙΑ" απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες και φιλοδοξεί, κατά τη νόμιμη εκπρόσωπο του φορέα Ρουμπίνη Τερζάκη, να αποτελέσει ένα όπλο για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. "Σας βοηθάμε να βοηθήσετε" είναι το μήνυμα που στέλνουν οι εθελοντές της ομάδας.
Σε ισόγειο χώρο της οδού Δράκου 28, κοντά στη στάση μετρό Συγγρού - Φιξ, μέσα σε 80 τ.μ. έχει φωλιάσει το ενδιαφέρον των εθελοντών που συγκεντρώνουν προϊόντα επώνυμα και εξαιρετικής ποιότητας. Παράλληλα πραγματοποιούνται δωρεάν διανομές σε 4.500 ανέργους, απόρους με παιδιά και ηλικιωμένους, στους οποίους διανέμονται είδη πρώτης ανάγκης και μάλιστα στα σπίτια τους.


"Σε αυτόν τον χώρο, σε τιμές καθαρά συμβολικές για όλα τα μέλη, μπορεί κάποιος να βρει βρεφικό γάλα, πάνες, τρόφιμα για όλη την οικογένεια, είδη για το σπίτι, βιβλία και παιχνίδια. Δεν στηριζόμαστε σε χορηγίες, ούτε προσφέρουμε εκπτώσεις σε εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια, όπως γίνεται συνήθως, αλλά προϊόντα με συμβολικές συνδρομές αναλόγως ποσότητας, αποκλειστικά για την κάλυψη των πάγιων εξόδων μας" λέει στο "Εθνος" η κυρία Τερζάκη.
Ο θεσμός παρέχει επίσης ψυχολογική υποστήριξη με τη συνδρομή 70 εθελοντών ψυχολόγων σε ανέργους με παιδιά και σε απόρους ανέργους του 2010-2011, που τόσο ανάγκη έχουν αυτήν τη δύσκολη περίοδο ένα χέρι βοήθειας.
Εργαστήρια
Η "Παιδική Φωλιά" εκτός από είδη προσφέρει πρωτότυπα εργαστήρια και βοήθεια στη μελέτη σε παιδιά, χάρη στους εθελοντές εκπαιδευτικούς.
"Είναι σημαντικό να μπορείς να αφήσεις τα παιδιά σου σε έμπιστους ανθρώπους, ειδικά όταν δεν υπάρχουν παππούδες, έστω για δύο ώρες, προκειμένου να καλύψεις τις υποχρεώσεις σου. Στα εργαστήρια απασχολούνται δημιουργικά και ενισχύονται στα μαθήματα που έχουν ανάγκη. Οσο για τους εθελοντές, υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για γιατρούς και εκπαιδευτικούς" λέει η κυρία Τερζάκη και καλεί όσους ενδιαφέρονται να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα τους, www.kidsfestival.gr.
Χρηματοδότηση
Μόνη πηγή συνδρομές και ενισχύσεις
Οι εθελοντές της "ΦΩΛΙΑΣ στήριξης ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ" έχουν στόχο να βοηθούν όλο και περισσότερους ανθρώπους, πράγμα που για να το πετύχουν, πέρα από την προσωπική τους συμβολή, χρειάζονται και οικονομική ενίσχυση.
Οσοι ενδιαφέρονται για την πρωτοβουλία τους μπορούν να καταθέσουν όποιο ποσό επιθυμούν σε δύο τράπεζες (Alpha Bank: 14900 2002 00 6812 και Τράπεζα Κύπρου: 329 349 47), γνωρίζοντας άλλωστε ότι οι ενισχύσεις αποτελούν τη μόνη πηγή χρηματοδότησης της ομάδας.
Η ετήσια συνδρομή ανά οικογένεια είναι 25 ευρώ, ενώ με την εγγραφή μέλους δίνονται σχολικά είδη αξίας 120€ ή τρία ρούχα επιλογής του εγγραφόμενου μέλους από τον χώρο ρουχισμού της οργάνωσης, αντίστοιχης αξίας. Δικαιολογητικά απαιτούνται μόνο για τις δωρεάν διανομές ειδών, ενώ για την πρόσβαση στη "ΦΩΛΙ

Δράκου 26-28
11741, Φιλοπάππου, Αθήνα
2ο γραφείο: Διδότου 26, Κολωνάκι, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου