Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν διατροφή, ρουχισμός σε ανέργους και οικογένειες με προβλήματα


Τον Οκτώβριο του 2011, ομάδα εθελοντών, διακεκριμένων ανθρώπων της Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενοι σε μία μεγάλη ανάγκη της σημερινής κοινωνίας, αποφάσισαν την ίδρυση της νέας αστικής εταιρείας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα "Μ.Α.Ζ.Ι. - Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα."

Ως κύριο μέσο για την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού ορίστηκε η ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Θεσσαλονίκη που θα εξυπηρετεί δημότες της Θεσσαλονίκης και όμορων Δήμων. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνεται βάσει προκαθορισμένων κοινωνικό-οικονομικών κριτηρίων.

Ο σκοπός της Πρωτοβουλίας

Η ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά πλέον συνάνθρωποι μας. Ειδικότερα, άτομα και οικογένειες που μαστίζονται από ανεργία, οικονομική δυσπραγία και προβλήματα υγείας, θα έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης τους, προμηθευόμενοι εντελώς δωρεάν, είδη διατροφής και ρουχισμού.

Προϊόντα που θα παρέχονται δωρεάν:

Πρωταρχικά:
  1. Βασικά είδη διατροφής (όπως ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, λάδι, ζάχαρη, καφέ, παιδικές τροφές, ψωμί, φρυγανιές κλπ). Τα προϊόντα θα προσφέρονται στα προ-συσκευασμένα Κουτιά Βοήθειας Μ.Α.Ζ.Ι.
  2. Είδη ρουχισμού (καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση) και δωρεάν είδη ρουχισμού θα παρέχει το Κοινωνικό Παντοπωλείο
Δευτερευόντως:
Είδη καθαριότητας (όπως: σαπούνι, σαμπουάν, χαρτί τουαλέτας, πάνες, απορρυπαντικά, σκούπες κλπ.

Πηγή:[kala-nea.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου