Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Παζάρι ανταλλαγής προϊόντων στην Κόρινθο

Πολίτες προσφέρουν αντικείμενα που δεν χρειάζονται σε άλλους
Η κρίση εμπνέει νέες ιδέες, ώστε να κάνουμε οικονομία. Αυτό που για εμάς μπορεί να είναι άχρηστο, για κάποιον άλλο μπορεί να είναι χρήσιμο. Η πρωτοβουλία πολιτών «Στην Κόρινθο με ποδήλατο» διοργανώνει ένα πρωτότυπο χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι, μία συνάντηση ανταλλαγής και αλληλεγγύης, τo Σάββατο 3 Δεκεμβρίου από τις 11πμ ως τις 2:30μμ.


Όπως και τα δύο Χαριστικά Παζάρια που έχουν προηγηθεί, πρόκειται για ένα παζάρι από όλους μας για όλους μας, ένα πάρε–δώσε χωρίς χρήματα, μια συνάντηση ανταλλαγής και αλληλεγγύης…. και παράλληλα μια πράξη αγάπης προς τον πλανήτη μας.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε τις ντουλάπες και τις αποθήκες μας και να μαζέψουμε όλα τα αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε πια αλλά είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον άλλον.

Αντί να τα πετάξουμε τα χαρίζουμε επεκτείνοντας έτσι τον κύκλο ζωής τους. Αντίστοιχα κι εμείς μπορούμε να βρούμε αντικείμενα που άλλοι βαρέθηκαν αλλά για μας είναι νέα και χρήσιμα.

Ό,τι συγκεντρωθεί χαρίζεται χωρίς χρήματα ενώ μπορούμε να πάρουμε ακόμα κ αν δεν έχουμε κάτι να χαρίσουμε.

Ο σκοπός είναι η επαναχρησιμοποίηση αντί της αχρήστευσης των αντικειμένων αλλά και η ανάπτυξη ενός δικτύου αλληλεγγύης σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την ελλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου