Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ανταλλακτικό Δίκτυο Καλύμνου


Τα δίκτυα ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων, χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος, είναι μια μορφή οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης σε τοπικό επίπεδο, που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες και το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας.

Παράλληλα με την κοινωνική αντίσταση και τις συλλογικές δράσεις ενάντια στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, παράλληλα με το λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας, θα πρέπει να αναπτύξουμε μορφές αλληλεγγύης στο νησί μας, ώστε να αντισταθούμε στην οικονομική εξαθλίωση και στη λογική της ατομικής επιβίωσης.

-  Προσφέροντας γνώσεις, υπηρεσίες, τεχνικές εργασίες ή προϊόντα που παράγουμε παίρνουμε ως αμοιβή υπηρεσίες και προϊόντα που έχουμε ανάγκη, χωρίς να χρειάζεται να καταβάλουμε χρήματα. Για παράδειγμα κάποιος που έχει πλεονάζον λάδι το ανταλλάσσει με κρέας, μέλι, κηπευτικά ή με ηλεκτρολογική εργασία ή με φύλαξη παιδιού ή με μαθήματα μουσικής...

-  ΣTΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!

-  Διάβασε τις υπάρχουσες αγγελίες προσφοράς-ζήτησης και δημοσίευσε τη δική σου αγγελία στέλνοντάς την με e-mail (στο προφίλ του χρήστη).Από το blog θα ενημερώνουμε συχνά και για άλλες δράσεις, όπως π.χ. τη διοργάνωση ανοιχτών ανταλλακτικών παζαριών.Σε καλωσορίζουμε στο δίκτυό μας!

Ιστοσελίδα:  http://antallagi-kalymnos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου