Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

«Super market των φτωχών» από το δήμο Αθηναίων

Ένα διαφορετικό «super market» που δεν θα περιλαμβάνει μόνο τρόφιμα αλλά και είδη ρουχισμού, ιματισμό, μικροέπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ..., τα οποία θα παρέχονται δωρεάν σε άπορες οικογένειες, θα ξεκινήσει δοκιμαστικά τη λειτουργία του τις επόμενες εβδομάδες στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρει το athina.tv, πρόκειται για τον «Κόμβο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» του δήμου Αθηναίων που θα κάνει την πρόβα τζενεράλε του εντός του Ιουλίου στο κτίριο του παλιού Φρουραρχείου απέναντι από το σταθμό Λαρίσης, με στόχο να λειτουργήσει σε κανονικούς ρυθμούς μέσα στο φθινόπωρο.


Τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος που είχε προαναγγείλει με συνέντευξη του στην aftodioikisi.gr, αναμένεται να ανακοινώσει στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή Τύπου την Τετάρτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Στηρίζεται δε σε μία απλή ιδέα: Στην εθελοντική προσφορά απλών πολιτών, φορέων, συνεταιρισμών αλλά και επιχειρήσεων ειδών που για εκείνους έχουν πολύ μικρότερη χρηστική ή εμπορική αξία απ' ότι για τους άπορους συμπολίτες μας.

Προσφορές μέσω πενταψήφιου αριθμού

Για το λόγο αυτό στο ανακαινισμένο κτίριο του παλαιού Φρουραρχείου Αθηνών, που εδώ και μερικά χρόνια έχει παραχωρηθεί στο δήμο Αθηναίων και στεγάζει μεταξύ άλλων παιδικό σταθμό, Βιβλιοθήκη και τη Φιλαρμονική, θα μετακινηθούν αρχικά περί τους 10 με 15 υπαλλήλους, οι οποίοι θα δέχονται τις προσφορές μέσω ενός πενταψήφιου αριθμού και κατόπιν θα τις διαθέτουν είτε απευθείας είτε μέσω συνεργαζόμενων ΜΚΟ, σε άπορους, όπως αυτοί έχουν καταγραφεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Η πρόβα τζενεράλε θα γίνει με τη διανομή τροφίμων (όσπρια, γάλα εβαπορέ, ελαιόλαδο, χυμοί και ζυμαρικά) αντίστοιχη με την πρόσφατη στο Πεδίο του Άρεως, αυτή τη φορά από το Ταμείο Ευημερίας Υπαλλήλων Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ΤΕΥ -ΑΤΗΚ και από φορείς της Λακωνίας.

Στο δήμο Αθηναίων ευελπιστούν ότι η επόμενη διανομή θα είναι δυνατόν να γίνει στις αρχές του φθινοπώρου ανάλογα με τις προσφορές που θα φτάσουν στον «Κόμβο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» το επόμενο διάστημα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου