Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Βότσαλο - Δίκτυο Αλληλέγγυας Οικονομίας Κορυδαλού


Το Δίκτυο Αλληλέγγυας Οικονομίας Κορυδαλλού  Βότσαλο, δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη να κάνουμε την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια πράξη στην πόλη μας αλλά και μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι το υπάρχον μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης και ο τρόπος ζωής που προτείνει μετατρέπει τον άνθρωπο σε παθητικό καταναλωτή και αλλοτριώνει τις ανθρώπινες σχέσεις...

Θέλουμε να αποδείξουμε πως ένας διαφορετικός τρόπος ζωής είναι δυνατόν να υπάρξει. Ονειρευόμαστε μια κοινωνία που οι σχέσεις δεν θα βασίζονται στην εκμετάλλευση και την αδικία, αλλά στην αλληλεγγύη, την εμπιστοσύνη, τη συνεργασία, την προσφορά, την ανταλλαγή, την ισότητα.Μια κοινωνία χωρίς χρήμα!
Γι’ αυτό επινοήσαμε το Βότσαλο, το οποίο θα χρησιμοποιούμε εφεξής ως μονάδα για τις αχρήματες συναλλαγές μας.

Για παράδειγμα: χρειάζεστε μαθήματα αγγλικών; θέλετε  φύλαξη για τα παιδιά σας ή την επισκευή του αυτοκινήτου σας; Γράφεστε στο δίκτυο και καταχωρείτε την αγγελία σας. Προσφέρετε χειροποίητα αρτοσκευάσματα; ράβετε ή βάφετε σπίτια; Κοστολογήστε τα σε <<βότσαλα>> και δημοσιεύστε την προσφορά σας στο δίκτυο.
Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ανταλλάσουμε υπηρεσίες και προϊόντα και να καλύπτουμε σημαντικό μέρος των αναγκών μας. Είναι σημαντικό πριν την εγγραφή σας να διαβάσετε το καταστατικό λειτουργίας του δικτύου ώστε να σας λυθούν τυχόν απορίες για τους όρους λειτουργίας του.
Βοηθήστε να διαδοθεί το δίκτυο ώστε να διαθέτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία σε υπηρεσίες και προϊόντα.
Η αυτάρκεια είναι στο χέρι μας!

Ιστοσελίδα του δικτύου: www.votsalo.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου