Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Δωρεάν βιβλία στην έκθεση βιβλίου Ναυπλίου


Για άλλη μία χρονιά (21η) διοργανώνεται η Έκθεση Βιβλίου την ερχόμενη Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα, στη παραλία Ναυπλίου, με την συνεργασία του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ναυπλίου.
"Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει στη πόλη καμμία αφίσα ή πανό. Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλο τον Ελληνικό λαό και ιδίως για τον κόσμο του βιβλίου. Γι’ αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια να φέρουμε πιο κοντά στο βιβλίο το αναγνωστικό κοινό.

Η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε φέτος πέρα από τις εκδηλώσεις και την διαφήμιση να δίνουμε και βιβλία ΔΩΡΕΑΝ σε όσους έχουν κάρτα ανεργίας. Τα βιβλία αυτά θα τα προσφέρει το Σωματείο από την γραμματεία και θα διαθέτει 4-5 τίτλους βιβλίων που μπορεί να διαλέξει ο άνεργος συνάνθρωπος μας.
Οι καιροί έχουν αλλάξει και πρέπει να προσαρμοστούμε προς την νέα κατάσταση, όπου κόβονται οι μισθοί, αυξάνουν οι φόροι και πρέπει και εμείς να μειώσουμε τις τιμές προς το αναγνωστικό κοινό.
Πιστεύουμε ότι τόσο οι εκδότες όσο και οι αντιπρόσωποι τους πρέπει να κάνουν προσφορές τουλάχιστον 20-30% σε βιβλία που κυκλοφόρησαν πριν τουλάχιστον δύο χρόνια (σύμφωνα με τον νόμο περί ενιαίας τιμής βιβλίου).
Ευελπιστούμε ότι οι εκδότες θα ανταποκριθούν στο αίτημα αυτό του Σωματείου προς όφελος όλων, κοινού και εκδοτών", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου