Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Δημοτικό ανταλλακτήριο ρούχων από τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης

Την ώρα που η φτώχεια και η ανεργία στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις με απρόβλεπτες κοινωνικές προεκτάσεις οι δήμοι της Αττικής, αλλά και όλης της χώρας, με ιδιαίτερα σημαντικές και οργανωμένες δράσεις, στέκονται δίπλα στους δημότες τους, προσφέροντας δωρεάν τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και εκπαίδευση.
Κοινωνικά ΠαντοπωλείαΚοινωνικά ΦαρμακείαΚοινωνικά ΦροντιστήριαΔημοτικά Ανταλλακτήρια Ειδών Ένδυσης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης για τη στήριξη των ανθρώπων που βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τις συνέπειες της βαθειάς οικονομικής κρίσης, που πλήττει την Ελλάδα. Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των δημοτικών Αρχών, αυτές οι δράσεις έχουν ως σκοπό τη διατήρηση στον καλύτερο δυνατό βαθμό της κοινωνικής συνοχής μεταξύ των κατοίκων των πόλεων τους.
Δημοτικό ανταλλακτήριο ρούχων και ειδών ένδυσης λειτουργεί στον δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. Πρόκειται για δημοτική πρωτοβουλία σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών πολιτών, οι οποίοι ανέλαβαν να συγκεντρώσουν, να ταξινομήσουν και να διαθέσουν καινούργια και μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδυσης σε πολύ καλή κατάσταση καθώς και πολλά άλλα απαραίτητα είδη.
Στόχος της προσπάθειας είναι να εξυπηρετηθούν πρωτίστως κάτοικοι του δήμου οι οποίοι, λόγω σοβαρών οικονομικών δυσκολιών, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αυτά τα είδη. Το ανταλλακτήριο βρίσκεται στην οδό Τριπόλεως 19 στην Αργυρούπολη, και μπορούν να απευθύνοται σε αυτό όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να ανταλλάξουν ρούχα ή παπούτσια, τα οποία πλέον δεν χρειάζονται, με κάτι άλλο που μπορεί να τους φανεί χρήσιμο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν, στο δημοτικό ανταλλακτήριο, διαθέσιμα εκτός από ρούχα και παπούτσια, τσάντες και άλλα αξεσουάρ, λευκά είδη σεντόνια και παπλώματα.
Στην περιοχή της Ηλιούπολης, από τις 30 Ιανουαρίου, λειτουργεί Φαρμακείο ΚοινωνικήςΑλληλεγγύης με τη στήριξη του κλάδου των φαρμακοποιών, έπειτα από την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δήμου και του τομεάρχη Φαρμακοποιών Ηλιούπολης Ν. Ιωσηφίδη, του προέδρου των Φαρμακοποιών του Κόσμου Σπ. Σερεμίδη και του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντου. Δικαιούχοι για φάρμακα είναι άποροι, άνεργοι και ανασφάλιστοι κάτοικοι Ηλιούπολης, κάτοχοι της κάρτας του Φαρμακείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που εκδίδεται από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου.
Στον δήμο Ιλίου θα ξεκινήσουν από τη νέα σχολική χρονιά Κοινωνικά Φροντιστήρια με λειτουργία φροντιστηριακών τμημάτων με εθελοντές καθηγητές από την περιοχή. Ειδικότερα, σε συνάντηση του δημάρχου της πόλης, Νίκου Ζενέτου, με τους διευθυντές των Λυκείωντου δήμου συμφωνήθηκε οι σχολικές μονάδες να παραμένουν ανοιχτές και μετά το τέλος του διδακτικού ωραρίου, ώστε να χρησιμοποιούνται για τα Κοινωνικά Φροντιστήρια.
Αντίστοιχες δράσεις υπάρχουν και σε άλλους δήμους, όπως Κοινωνικό Φαρμακείο στοΗράκλειο Αττικής και Κοινωνικά Παντοπωλεία στην Αθήνα, τον Πειραιά, τηΘεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Ξάνθη, την Καβάλα, την Καλαμάτα, τους Αγίους Αναργύρους, τον Άλιμο, το Μαρκόπουλο και όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου