Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Τράπεζα Χρόνου απο τον Δήμο Μεταμόρφωσης

Η Τράπεζα Χρόνου μας , με έδρα τη Μεταμόρφωση, αφορά τους δήμους Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος, Ηρακλείου Αττικής, Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών γνώσεων και προϊόντων, δίχως χρήματα αλλά χρησιμοποιώντας την δική μας μονάδα ΤΕΜ (Τοπική Εναλλακτική Μονάδα). Για παράδειγμα στην περίπτωση ανταλλαγής υπηρεσιών, ένας υδραυλικός προσφέρει τις υπηρεσίες του και “πληρώνεται” σε μονάδες ΤΕΜ και όχι σε Ευρώ. Αυτές τις μονάδες μπορεί να τις εξαργυρώσει σε υπηρεσίες κάποιου άλλου εθελοντή.Αν σας φαίνεται κάτι πολύκλοκο, στην πραγματικότητα είναι κάτι απλό.Δείτε την παρακάτω εικόνα:


Με άλλα λόγια , η Τράπεζα Χρόνου αποτελεί μια μορφή εθελοντισμού για να πατάξει την φτώχεια και να ανυψώσει την ελπίδα, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Ευελπιστούμε ότι οι πολίτες μας θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μία κοινωνία με γνώμονα την ισότητα και την αλληλεγγύη.

Αυτό που θέλουμε εμείς να πετύχουμε είναι να σας φέρουμε πιο κοντά...

Στόχοι της Τράπεζας Χρόνου είναι :

Η οργάνωση αχρήματων συναλλαγών, μέσω της ανταλλαγής υπηρεσιών, γνώσεων και προϊόντων.
Η δημιουργία σταθερών σχέσεων αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης που ενισχύουν το πνεύμα της εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών.
Βελτίωση της ποιότητας ζωής των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων.
Η "ανακάλυψη" και η ανάπτυξη νέων ικανοτήτων και δεξιοτήτων από άτομα τα οποία είτε έχουν απομακρυνθεί από την αγορά εργασίας είτε νιώθουν την ανάγκη να αξιοποιήσουν το χρόνο τους.
Η αξιοποίηση των υπαρχόντων παραγωγικών πόρων της τοπικής κοινωνίας καθώς και η προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Η ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μελών ώστε να επανακτήσουν τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς τους στόχους.
Η δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος συνεργασίας που να μπορούν οι άνθρωποι να δικτυώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου