Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Υφασμάτινα Λουλούδια Τεσσάρων Βημάτων

Ορίστε μια καταπληκτική μικρή χειροτεχνία για να ομορφύνετε την γκαρνταρόμπα σας: Πανέμορφα Υφασμάτινα Λουλούδια με τα οποία μπορείτε να γαρνίρετε ένα μπλουζάκι, ένα ζευγάρι παπούτσια, η ακόμη να τα φορέσετε και σαν μπουτονιέρα. Πάντως αυτά τα υφασμάτινα λουλούδια , τα οποία θα τα φτιάξετε πανεύκολα σε τέσσερα βήματα, είναι γενικά ευκολοφότερα και για το καθημερινό ντύσιμο αλλά και για τη νυχτερινή έξοδο.

 

Υλικά:

• Συνθετικό ύφασμα,  σατέν/σιφόν το οποίο να μαλακώνει και να  <<λιώνει>> αν θερμανθεί.
• Κερί
• Κοφτερό ψαλίδι
• Κλωστή και βελόνα
• Μικρές χάντρες


  Οδηγίες:
1. Αρχικά κόβετε μερικούς κύκλους από το ύφασμα (αυτοί θα γίνουν τα λουλουδοπέταλα). Δεν είναι ανάγκη να είναι τέλειος  ο κάθε κύκλος, απλά ένα κυκλικό σχήμα. Όσο περισσότερες στρώσεις (απ ΄αυτούς τους κύκλους) γίνουν  τόσο πιο γεμάτο το τελικό λουλούδι! Κάθε κυκλάκι πρέπει να είναι λίγο μικρότερο από το προηγούμενο – και αν θελήσετε ζευγάρι λουλουδιών, κόψτε δυο κύκλους, ιδίου μεγέθους, ταυτόχρονα διπλώνοντας το ύφασμα στη μέση. Έτσι τα τελικά δύο λουλούδια θα είναι ίδια.
2. Κρατήστε  μετά κάθε κυκλάκι πάνω από το αναμμένο κερί μέχρι να αρχίσει να λιώνει στις άκρες. Κινήστε το πέρα δώθε -και γρήγορα! Θέλει απαλότητα και προσοχή  αλλά όταν το συνηθίσετε, θα είναι όπως όταν μάθαμε , τελικά , ποδήλατο , γίνεται μηχανικά.
 Προσοχή:  Βλέπετε  τώρα το πως οι λιωμένες άκρες στο πέταλο έχουν δημιουργήσει μπολάκι? αυτό είναι  καλό και το θέλουμε. Έτσι τώρα είναι έτοιμο για φώλιασμα! Κι αν έχετε κάποιες δύσκολες άκρες που δεν  τις φτάνεται εύκολα  μπορείτε για αυτά τα δύσκολα σημεία να   χρησιμοποιήστε έναν αναπτήρα-  όπως φαίνεται στη φωτογραφία.


      

3. Τώρα φωλιάστε μαζί όλα τα πέταλα . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο  ένα χρώμα και υφή ή να κάνετε μίξη χρωμάτων. Εγώ ξέφυγα λιγάκι και έβαλα καφέ και μπλε σατέν μαζί με μαύρο σιφόν.

4. Στη συνέχεια  ράψτε τις στρώσεις με  κλωστή και βελόνα. Βάλτε 3 από τις χαντρούλες-<<σπόρους>> στην κλωστή, έτσι ώστε να παριστάνουν το στέμμα του λουλουδιού και περάστε την βελόνα από όλες τις στρώσεις μέχρι την άλλη άκρη. Τώρα έχετε δέσει όλα τα πέταλα σας και έχετε μεταμορφώσει  ήδη τα υλικά  σε  λουλούδι. Σαν τελική πινελιά πιάστε τον αναπτήρα και κάψτε μικρο- εξοχές.
   
Υφασμάτινα Λουλούδια Τεσσάρων Βημάτων
By :Jennifer Neill

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου